Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kat zorgt voor ruzie tussen VTM en VRT

 
Post datum: 4/8/2007    2667 keer bekeken   
Bron: Tv-visie 
 
Groot nieuws vrijdagavond in 'Het Nieuws' (VTM): een katje zat vast in een Gentse toren en durfde er niet uit, gelukkig zorgde een kraanfirma voor de redding. Het verhaal kent echter nog een staartje: VTM is immers boos dat enkel een VRT-cameraman mee mocht in de kraan.

Even kort het verhaal recapituleren: De kat van een Gentse student was in een 30 meter hoge toren gekropen in de Koningin Fabiolalaan. Door de verotte structuur van het gebouw kon de brandweer het katje niet redden. Als laatste reddingsboei stuurde de student een mail naar verschillende kraanbedrijven en naar tv-zender En.

Het kraanbedrijf Montaco rukte uit naar Gent en redde het katje gratis. Bij die reddingspoging konden er echter maar 3 mensen mee in de kraan: De kraanman, de eigenaar van het katje en n cameraman. Dit zorgde er voor dat de commercile zender enkel maar vanaf de begane grond kon filmen. Volgens VTM had de VRT exclusiviteit geist en gekregen. Het kraanbedrijf Montaco bevestigt dit.

De VRT-nieuwsdienst ontkent echter dat ze exclusiviteit hebben geist: 'Met dergelijke spelletjes spelen we niet mee,' aldus hoofdredacteur Wim Willems. 'Wij zouden dat nooit eisen.' Bij productiehuis DeMensen weten ze wel van meer: 'Dit heeft helemaal niets met de VRT of VTM te maken', zegt Maurits Lemmens van het productiehuis de het En-programma 'Dieren In Nesten' maakt: 'Via En hebben wij die mail van die jongen gekregen. We vonden dat iets voor ons en hebben alles in gang gestoken.'

De kat werd vrijdagavond bevrijd uit de toren. Tijdens de VTM-nieuwsuitzending werd een verslag getoond van de heldhaftige reddingspoging, in 'Het Journaal' (En) niet. Op de beelden van VTM zaten er overigens maar 2 mensen op de kraan: de kraanman en de eigenaar van het katje.

 
  Bejaarde man vergiftigde 5 katten
  Schier is nog lang niet van de katten af
  Whiskas leert met kittens om te gaan

Gerelateerd

Fietser over de kop door kat tussen spaken

Een gelukkig 2006!

De Gentse poezenboot mag niet vertrekken

Kat tussen spouwmuur

Schoonmaken tussen de katten

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed