Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenkwelling China gaat door

 
Post datum: 4/3/2007    3101 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
AMSTERDAM - De marteling van katten en honden in China gaat gewoon door. Ondanks eerdere beloftes dat de meest gruwelijke markten ter wereld waar huisdieren worden geslacht dichtgaan, zijn de centra nog gewoon open.

De Engelse krant Daily Mail bracht een bezoek aan de 'Three Birds' markt in Guangzhou. De naam klint vriendelijk, maar achter de poorten is het een ware hel voor katten en honden.

De levende dieren zitten opgepakt in ijzeren manden of vastgesnoerd in nylon netten. Honden worden vlak voor de verkoop half dood gemaakt, want dan stijgt het adrenalinegehalte in het vlees flink en zijn ze 'lekkerder'. Het dier krijgt dan een klap met een ijzeren staaf op zijn schedel. 'als de hond langzaam sterft, heeft het vlees meer smaak', zegt een handelaar.

Volgens de Daily Mail worden jaarlijks 10 miljoen honden opgegeten. Ondanks internationale beloftes dat een eind wordt gemaakt aan de gruwelen, zouden er nog steeds minstens dertig van dergelijke markten zijn, aldus de krant. De Chinezen zijn wel gevoeliger geworden voor kritiek, en hebben de markten nu zo ingericht dat bij de ingang alleen pluimvee te vinden is. De naar lucht happende honden en katten staan achterin opgestapeld.

De verslaggever ter plaatse spreekt van ijzingwekkende kreten van honden en katten in doodsnood.
 
  Summer bevallen, een vijfling!
  Kamer verbied honden en katten in dierenzaken
  Burenruzie om poepende kat

Gerelateerd

Onderzoek naar marteling kater Frits

Wilde kat kwam gewoon met de auto mee

De kat moet gewoon naar het toilet


 Reakties op dit artikel: (2 reakties totaal)
Post datum: 4/3/2007 11:20:48 AM   Gepost door: Irshat
katten en honden mogen niet vermoordt worden en niet opgegeten worden ! IK BEN TEGEN KATTENMISHANDELING!

Post datum: 5/29/2007 7:40:22 PM   Gepost door: Figaro
ik vind het gewoon schandalig! ik ben een hele grote kattenliefhebber en dit gaat echt te ver. Als ze het toch zo leuk vinden kunnen wij ze evengoed ook afslachten. Vuile spleetogen daar in dat stomme china!

  

In onze shop
22 + 2 gratis! 24 x 100 g Animonda Rafiné Soupé Kattenvoer
Fijne malse en heerlijke vleesbrokjes verfijnd met echte gourmet-ingrediënten laten kattenharten sneller kloppen. Het Animonda Rafiné Soupé natvoer word...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed