Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kamer verbied honden en katten in dierenzaken

 
Post datum: 3/28/2007    2470 keer bekeken   
Bron: Kanaal Z 
 
BRUSSEL - Honden en katten kunnen vanaf 2009 niet meer in dierenzaken worden verkocht. Dat heeft de Kamercommissie Volksgezondheid woensdag beslist. CD&V en Vlaams Belang stemden tegen. De meerderheid sloot na overleg met de sector een compromis over het wetsontwerp dat een totaal verbod voorzag op de verkoop van honden en katten in dierenwinkels.

Enkele weken geleden keurde de commissie dit totaal verbod unaniem goed, maar na protest uit de sector keerde ze op haar stappen terug. Het verbod op de fysieke aanwezigheid van honden en katten in winkels blijft in de tekst staan, maar de handelszaken mogen de dieren wel nog verkopen via catalogi.

Ze kunnen bij de verkoop optreden als tussenpersoon of zelf een kwekerij opstarten. De meerderheid geeft de winkels ook meer tijd om zich aan de nieuwe regelgeving aan te passen. De wet treedt pas in 2009 in werking.

De regering belooft ondertussen een KB aan te nemen dat de sector maximaal ondersteunt bij de omschakeling. Het verbod moet impulsaankopen vermijden en het massaal dumpen van honden tegengaan.
 
  Burenruzie om poepende kat
  Verwaarloosde dieren bij hobbydierhouder
  Kat zit vast onder motorkap auto

  

In onze shop
Feringa Menu Duo-Soorten 6 x 400 g, tijdelijk 5 + 1 gratis!
De met liefde geproduceerde Feringa Menu Duo-soorten bestaan uit een combinatie van vers bereid vlees of vis, verfijnd met wat groente of fruit en een vleu...
EUR 9.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed