Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Verwaarloosde dieren bij hobbydierhouder

 
Post datum: 3/26/2007    2262 keer bekeken   
Bron: AgriHolland 
 
Op donderdagavond 22 maart heeft de Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit bij een hobbymatige houder uit Zuidoost-Brabant verwaarloosde dieren in beslag genomen. De 12 geiten, 11 honden, 26 kippen en hanen en een twintigtal katten werden onder zeer slechte omstandigheden gehouden. Op aanwijzing van agenten van politie Brabant-Zuidoost werden de verwaarloosde dieren door de AID aangetroffen.

De dieren werden gehouden in een bosperceeltje van de houder. De honden, geiten en een deel van de kippen werden gehouden in sterk vervuilde en slecht onderhouden hokken. Zo zaten de honden in hokken waarvan de vloeren bezaaid waren met uitwerpselen en urine, waardoor deze dieren niet droog konden liggen. Op het terrein lagen grote hoeveelheden rottende etenswaren, waarop ook ratten afkwamen. Deze vormden, naast de verwilderde katten die los op het terrein liepen, een gevaar voor de volksgezondheid en de verspreiding van eventuele dierziekten.

Een ingeschakelde dierenarts constateerde bovendien dat een groot deel van de dieren als gevolg van slechte verzorging en te eenzijdige voeding, gezondheidsproblemen vertoonden. Zo liepen veel geiten mank als gevolg van achterstallige verzorging van de klauwen. In overleg met officier van justitie zijn alle dieren in beslag genomen en ondergebracht bij een opvangadres, waar ze de benodigde verzorging krijgen. Tegen de man wordt proces-verbaal voor overtreding van de Gezondheids- en Welzijnswet voor dieren.
 
  Kat zit vast onder motorkap auto
  Automobiliste laat geschepte kat creperen
  Ruim 700 katten gechipt

Gerelateerd

Kamervragen over de dood van de in beslag genomen Ashera kat

Drie verwaarloosde katten aangetroffen

Ashera kat in beslag genomen op schiphol

Politie vindt 37 verwaarloosde katten in woning

Zieke katten in beslag genomen

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed