Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Ruim 700 katten gechipt

 
Post datum: 3/25/2007    2150 keer bekeken   
Bron: Blik op Nieuws 
 
Emmen - Van 12 februari tot en met 9 maart konden inwoners van de gemeente Emmen, hun kat tijdens een consult bij de dierenarts gratis laten chippen. Ruim 700 katten zijn tijdens de actie voorzien van een chip. De gemeente is erg blij met dit resultaat.

Zwerfkatten vormen een groot probleem in de gemeente Emmen. Jaarlijks worden vanuit Emmen zon 300 katten voor langere tijd opgevangen. Om het aantal zwerfkatten terug te dringen stimuleert de gemeente het chippen van katten.

Een chip is voorzien van een uniek identificatienummer waarmee het dier herkend kan worden. Dit identificatienummer kan gelezen worden met behulp van een chipreader. Zowel de dierenbescherming als Area Reiniging beschikken over zon chipreader. Een gevonden dier met een chip kan op deze manier snel terug naar de eigenaar.
 
  Miljoenen katten bedreigd in de VS
  De 12 van Moerwijk
  Ernstige problemen met kattenvoer Menu Foods

Gerelateerd

Kat vat vlam tijdens diner

Nu chippen met korting

Dierenbescherming geeft korting op chippen kat

Drents dierenarts Hendriks genomineerd voor Dierenheld

Tijdelijke korting op chippen huisdier

  

In onze shop
Cosma snackies kerst-editie
Een lekkere kerstdroom voor katten wordt werkelijkheid: Cosma snackies kerst-editie is een bijzonder hoogwaardig genot voor fijnproevers - fijn kip- en een...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed