Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Fritz the Cat terroriseert Hansweert

 
Post datum: 3/23/2007    Door: Willem van Dam    2289 keer bekeken   
Bron: Provinciale Zeeuwse Courant 
 
HANSWEERT - Kattenliefhebbers opgelet, houd uw huisdier binnen! Volgende week stuurt de gemeente Reimerswaal een kattenvanger op pad, om in Hansweert een aantal verwilderde katten te kooien. Volgens een woordvoerster van de gemeente zorgen de katten vooral in de Oude Polderstraat en omgeving voor veel overlast. 'Fritz the Cat' en trawanten houden bewoners uit de slaap met krols gekrijs, ze bevuilen tuinen en scheuren vuilniszakken open.

De jacht op de katten zal worden ingezet door een functionaris die onder meer is belast met het tegengaan van hondenpoep en andersoortige ergernissen. De katten worden gevangen met een kooi en daarna naar een dierenarts gebracht. Als die onomstotelijk heeft vastgesteld dat het om wilde katten gaat, krijgen ze een spuitje.

De gemeente heeft de bewoners van de Oude Polderstraat en omliggende straten inmiddels geadviseerd om hun huiskatten volgende week binnen te houden of om ze goed zichtbaar een bandje om te doen. Zo hoopt de gemeente te voorkomen dat poezen en katers die wel een verblijfsvergunning hebben in handen van de de kattenjager vallen.

In de Oude Polderstraat wordt op diverse adressen nogal verbaasd gereageerd op de aangekondigde kattenjacht; Wilde katten? Nooit gezien!

Maar ze zitten er wel degelijk, verzekert de gemeentelijk woordvoerster. Er is - meldt ze - een aantal klachten binnengekomen. Volgens de gemeente huizen er negen wilde katten, waarvan er twee zwanger zijn. ,,Als we niks doen hebben we er straks zo'n dertig rondlopen.

 
  'Schiet met waterpistool in plaats van luchtbuks'
  Kattenbeet levert 122.000 dollar op
  Zes katten dood door vergiftiging in Geldrop

Gerelateerd

Dood dreigt voor verwilderde katten

1700 verwilderde katten doodgeschoten

Killerkat terroriseert buurt

Oplossing problemen verwilderde katten

Politie adviseert kat binnen te houden

  

In onze shop
Cat & Clean Brilliant Plus met silicaat en babypoedergeur
Cat & Clean kattenbakvulling is hoogwaardig, klompjesvormend bentonietgrind met babypoedergeur en silicaat, welk zeer zuinig in gebruik is. Door het gr...
EUR 22.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed