Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Zes katten dood door vergiftiging in Geldrop

 
Post datum: 3/19/2007    3660 keer bekeken   
Bron: Omroep Brabant 
 
GELDROP - In en rond het centrum van Geldrop zijn in drie weken tijd zes katten vergiftigd. Vrijdag is ook een hond er met vergiftigingsverschijnselen bij een dierenarts gebracht. De Dierenbescherming is bezorgd en waarschuwt de Geldroppenaren om goed op hun huisdier te letten. Het gif is waarschijnlijk in voedsel gedaan.

De politie en de Dierenbescherming hebben geen idee wie de dader is. Dierenarts F. Evers heeft drie katten nog kunnen redden. De andere drie gingen naar andere dierenartsen en zijn overleden. Volgens Evers werd drie weken geleden de eerste kat met vergiftigingsverschijnselen binnengebracht, daarna volgde de rest.

Alle gevallen kwamen uit het centrum of het gebied eromheen. Welk gif er is gebruikt, was gisteren nog niet duidelijk. Evers denkt aan rattengif of vergelijkbaar spul: „Het is in elk geval een middel dat het zenuwstelsel aantast.” Evers is bang dat er nog meer katten het gif hebben gegeten: „Er zijn ook meldingen van mensen die kun kat kwijt zijn. Het kan zijn dan die dieren het gif hebben gegeten, maar nog niet gevonden zijn.”

Het vinden van de dader is volgens hem moeilijk. „Dan zou iemand hem moeten betrappen als hij iets giftigs weglegt." Dierenartsen in de omgeving zijn inmiddels ingelicht over de vergiftigingen.
 
  Hond en kat verzekerd de wachtkamer uit
  Rumoer om kattenhater
  Tapijt aan walkant voorkomt verdrinken katten

Gerelateerd

Opening Medisch Centrum voor Dieren in Amsterdam

Wilde katten vergiftigd om bedreigde papegaai

Tientallen dieren dood door vergiftiging in Maurik

Katten mogelijk vergiftigd in Almere

Negen katten vergiftigd in Zeeuws dorp

  

In onze shop
5 + 1 gratis! 6 x 200 g GranataPet DeliCatessen Kattenvoer
Eiwitrijke voeding, met aangepast, gematigd vetgehalte wordt door katten zeer goed verteerd. Omdat katten van nature roofdieren en vleeseters zijn, is hun ...
EUR 7.09
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed