Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Poster tegen kattenmoordenaar

 
Post datum: 3/9/2007    2650 keer bekeken   
Bron: Telegraaf 
 
ALMERE - Honden, katten en kleine kinderen kunnen niet meer veilig buiten spelen in de Almeerse Bouwmeesterbuurt. De wijk wordt al enige maanden geterroriseerd door iemand die gif in bosjes gooit. Mogelijk zijn het meerdere personen.

Zo'n tien tot vijftien katten zijn in korte tijd op dubieuze wijze gestorven, vermoedelijk door vergiftiging. Meest recente slachtoffer: de bijna een jaar oude kat Jimmi. Uit autopsie van de kat is gebleken dat de maaginhoud bestanddelen bevat die er niet in thuis horen. De eerste diagnose wijst op een vergiftiging. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor soort vergif het gaat. "Jimmi kwam via het kattenluikje ons huis binnen en we zagen meteen dat hij raar deed. Hij kreeg schuim rondom zijn bek en kon geen adem meer halen. Na vijf minuten raakte hij bewusteloos en weer vijf minuten later was hij overleden. Het was vreselijk om te zien."

De dood trad zo snel in dat hulp van een dierenarts of dierenambulance niet meer mocht baten. "Ik heb posters gemaakt en rondgedeeld in de Bouwmeesterbuurt", aldus de eigenaar. "Daarop waarschuw ik mensen hun katten, honden en kleine kinderen binnen te houden. De verhalen komen nu ook los van eerder overleden katten, waarbij er sprake was van een vreemde doodsoorzaak. Ik kom dan op tien tot vijftien katten, waarbij alleen al drie katten in de laatste acht dagen."
 
  Katten tegen spam
  Katten massaal kopje onder in vaart Oosterzee
  200 euro voor terugkeer kater Sjors

Gerelateerd

Negen katjes weer veilig terug bij baasje

Pekelder kinderen attenderen op kattenhater

Poezen mogen weer naar buiten in Wilhelminaoord

Kat kleine risicofactor bij vogelgriepvirus

Katten beschermen kinderen tegen allergie

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed