Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Love is in the air!

 
Post datum: 2/11/2007    2122 keer bekeken   
Bron: Dierenbescherming 
 
De afdeling Doetinchem e.o. van de Dierenbescherming organiseert ook dit jaar weer vanaf Valentijnsdag een kortingsactie op de castratie en sterilisatie van katten. Van 14 februari 2007 tot 1 april 2007 kunnen particulieren een korting van (minimaal) € 10 krijgen op de kosten van de operatie. Met deze actie benadrukt de Dierenbescherming nog eens hoe belangrijk het is dat katteneigenaren er tijdig voor kiezen hun dier te laten ‘helpen’. Alleen zo kunnen de gevolgen van de kortstondige liefde tussen dieren worden vermeden: ongewenste nesten jonge dieren en nog meer katten in Nederland. 

Kattenoverschot 

Het aantal katten in Nederland blijft groeien en daarmee ook het aantal zwerfkatten. Veel mensen nemen een nestje omdat ‘de kittens zo schattig zijn’ of ze laten zich er gewoon door overvallen. En zo zijn er op een moment meer katten dan mensen die ervoor willen zorgen. Veel dieren worden simpelweg gedumpt: ze gaan zwerven, worden ziek, krijgen parasieten of worden agressief. Her en der worden ze verjaagd en/of slachtoffer van het verkeer. De asielen zitten inmiddels overvol met katten, andere dieren leiden al zo lang een zwervend bestaan dat ze compleet verwilderd zijn.  

De Dierenbescherming vindt dat er iets aan het kattenprobleem moet gebeuren. Dat doen we dan ook. In de eerste plaats doen wij aan preventie door het geven van voorlichting aan kattenbezitters om vooral ook hun kat te laten steriliseren. Om dit te stimuleren organiseert de Dierenbescherming de Valentijnscastratie-acties onder het motto ‘Voorkomen is beter dan genezen’.  

U als katteneigenaar gaat naar uw dierenarts. Voor de sterilisatie van uw poes kunt u een korting van 15 euro ontvangen en voor de castratie van uw kater 10 euro. Een aantal dierenartsen geeft zelf ook nog een extra korting van 5 euro. Het formulier dat u moet invullen vindt u onderaan, waar u het kunt downloaden en uitprinten. Hebt u geen pc, dan heeft de dierenarts ook dergelijke formulieren. U vult alles in en stuurt dit samen met de rekening van de dierenarts naar het adres van de penningmeester dat op het formulier vermeld staat.. 

 
  Hoeveel muizen vangen onze katten?
  Politiechef beschoot katten
  Gratis chip als oplossing zwerfkattenprobleem

Gerelateerd

Dierenasiel Doetinchem vol met katten


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 1/29/2008 10:22:11 PM   Gepost door: viola schoots
Hoi, ik las jullie artikel over de korting op castratie. Het viel mij op dat deze in nov. 2007 geplaatst is en het gaat over maanden eerder! Ik vroeg mij af of deze data misschien niet oke zijn en/of deze actie nog herhaald wordt?! Ik leef van een uitkering, dus een castratie is voor mij een hele uitgave en iedere euro is meegenomen! Kan iemand mij hier iets mer info over geven? Alvast bedankt! Groeten Viola

  

In onze shop
10 + 2 gratis! Catz Finefood 12 x 200 g
De vitaliteit en gezondheid van een kat hangen in grote mate van haar voeding af. Catz Finefood staat voor een soortgerichte, evenwichtige en natuurlijke k...
EUR 14.15
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed