Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Hoeveel muizen vangen onze katten?

 
Post datum: 2/9/2007    3087 keer bekeken   
Bron: Algemeen Dagblad 
 
OUD-BEIJERLAND - Het Hoekschewaards Landschap (HWL) gaat onderzoeken hoeveel muizen onze katten vangen. Veel katten maken er een sport van muizen te vangen. Omdat de katten vaak goed doorvoed zijn, eten ze de muizen niet op, maar nemen ze mee naar huis.

De meeste mensen gooien de trofeeŽn van hun huisdieren weg, maar voor het Hoekschewaards Landschap zijn de muizenkadavers van grote waarde. Ze kunnen helpen bij het verkrijgen van een beeld van de in Nederland voorkomende muizen.

De vereniging voor natuurbehoud, milieu en historisch dorpsschoon in de Hoeksche Waard vraagt streekgenoten de muizenlijkjes naar natuurbezoekerscentrum Klein Profijt aan het Zalmpad in Oud-Beijerland te brengen. Wie dat íonfrisí vindt, kan een foto maken en die e-mailen naar kantoor@hwl.nl. Belangrijk is dat het lijf, kop en staart op de foto staan.

Deze manier van inventariseren is in voorgaande jaren al toegepast in Limburg, zegt Merijn van den Hoogenhoff van het HWL. In Limburg kwam met name informatie over soorten die niet gemakkelijk met de gebruikelijke vallen en kooien waren te vangen. Het is de bedoeling dat de resultaten van het kattenkwaad als aanvulling dienen op de zogeheten zichtwaarnemingen.
 
  Politiechef beschoot katten
  Gratis chip als oplossing zwerfkattenprobleem
  Dierenbescherming geeft geld voor voer

  

In onze shop
24 x 85 g IAMS Delights land & sea in saus Kattenvoer
In gelei of saus: IAMS Delights biedt uw verwende kat gevarieerde smaakcomposities uit vlees, vis en groente. Daarbij verzorgt het hoogwaardige voer uw kat...
EUR 12.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed