Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Honden- en kattenbont taboe in Europa

 
Post datum: 1/30/2007    Door: Fleuriëtte van de Velde    2075 keer bekeken   
Bron: Elsevier 
 
De landen van de Europese Unie zijn voor een Europees verbod op de invoer van honden- en kattenbont.

Europese consument moet niets van hondenbont hebben. Dat bleek maandag bij een eerste oriënterende bespreking van het voorstel van de Europese Commissie.

Demissionair CDA-minister Cees Veerman (Landbouw) kreeg van de meeste landen steun voor zijn plan om een voorgestelde uitzondering uit het voorstel te schrappen. Die zou alsnog bont toestaan van honden en katten die niet alleen voor hun vacht worden gehouden. ‘Met deze uitzondering wordt het voorstel niet controleerbaar,’ vindt Veerman.

Speelgoedbeesten
Sommige speelgoedbeesten, maar ook kledingstukken van zogenaamd synthetisch bont of een duurdere ‘echte’ bontsoort , bevatten stiekem bont dat van honden en katten afkomstig is. De spullen komen veelal uit China en zijn te koop in winkels in de EU.

Maar de Europese consument moet niets van honden- en kattenbont hebben, getuige de tienduizenden klachten die de Europese Commisie daarover ontving. Om de EU-burgers tegemoet te komen, kwam de Commissie in november met een voorstel voor een verbod op de invoer en verkoop van honden- en kattenbont. Die moet bestaande regelingen die in de afzonderlijke lidstaten gelden vervangen. Een deel van de  EU-lidstaten heeft een regeling, maar de onderlinge verschillen zijn groot.

De Tweede Kamer vroeg in 2003 om een verbod, maar minister Veerman gaf toen aan dat hij Europese regelgeving wilde afwachten.
 
  Verlof voor zieke kat
  Verwaarloosde katten in huis
  Dierenjuriste tegen willekeur inslapen

Gerelateerd

Europees verbod op honden- en kattenbont

Geen honden- of kattenbont

Mogelijk toch EU-verbod op honden- en kattenbont

Wilde kat voor Dierenrijk Europa

  

In onze shop
10 kg Royal Canin Ragdoll Kattenvoer
Royal Canin Ragdoll is een evenwichtig compleetvoer. Het voer bevat een unieke formule, waardoor het voer uitstekend geschikt is voor ragdolls. Van oorspro...
EUR 56.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed