Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Woede over tachtig mishandelde katten

 
Post datum: 1/6/2007    2687 keer bekeken   
Bron: AD 
 
SCHIEDAM - Over het gastenboek van de 45-jarige poezenverzorgster Corrie S. uit Rotterdam Overschie is een golf van haat gespoeld. ,,Ik hoop dat ze je lang achter de tralies zetten, zonder wc!’’ schrijft Harold.

In haar ‘kattenpension’, gevestigd in een schuur in Schiedam, deed de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming donderdagavond een inval. In een koelkast en een vrieskist werden meer dan dertig dode poezen gevonden. De rest werd meer dood dan levend in beslag genomen. Een dierenarts moest gisteren alsnog drie dieren laten inslapen, eentje overleed spontaan door de verwaarlozing.

De Dierenbescherming vindt dat het Openbaar Ministerie zaken met verwaarloosde dieren niet vaak genoeg aankaart bij de rechter. Kwelgeesten komen dikwijls weg met een lage boete.

De Rotterdamse had in 2005 al een boete van 250 euro gekregen voor de verwaarlozing van haar dieren. Maar het OM sleepte haar niet voor de rechter.

,,Het is aan het OM om bij de rechter een verbod op het houden van dieren te eisen. Het OM neemt dit soort zaken niet serieus genoeg. Deelt te vaak belachelijk lage boetes uit,’’ zegt woordvoerder Jelko de Ruijter van de Dierenbescherming.

De verontwaardiging over de verwaarlozing is groot. Niet alleen in het gastenboek van Corrie S. stroomden gisteren scheldpartijen binnen, ook op de site van het AD spreken veel mensen hun afschuw uit. De site van Corrie S., Dottie Friends, is inmiddels uit de lucht.

Op internet wordt niet alleen negatief over poezenverzorgster Corrie S. geschreven. Het populaire RTL4-programma Life & Cooking zet Corrie S. in een ongedateerd artikel zelfs in het zonnetje. Op de website van het programma staat: 'Er zijn redenen genoeg om trots op iemand te zijn. Jarenlang vrijwilligerswerk, eindelijk gestopt met roken, een voldoende voor Duits… Zo kan Zuid-Holland trots zijn op Corrie. Al 22 jaar vangt ze oude poezen op in haar poezenopvang Dottie & Friends.'

Producent Endemol Nederland was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.
 
  Alsof het een lief klein poesje is...
  Wie is de leukste kat van Nederland?
  Vakantiedrukte in kattenhotel

Gerelateerd

Opnieuw mishandelde kat in Gorssel

  

In onze shop
2 kg Sanabelle + 2 x 55 g graanvrije kattensticks gratis!
Sanabelle is droog kattenvoer van de allerbeste kwaliteit. Sanabelle kattenvoer is een zeer uitgebalanceerd dieet, omdat er nauw samen wordt gewerkt met on...
EUR 12.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed