Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Wat de dierenarts u niet zegt.

 
Post datum: 1/4/2007    3788 keer bekeken   
Bron: Grenswetenschap.nl 
 
Net zo als bij huisartsen is de werkdruk bij dierenartsen hoog. Wachtkamers van dierendokters zitten vaak vol. In tegenstelling tot mensendokters zijn bij de dierendokters een groot deel van de patiŽnten (nog) niet ziek.

De meeste hondjes en een deel van de poesjes vallen onder een streng jaarlijks vaccinatie programma. Vanaf dag ťťn in het bestaan van een trouwe viervoeter  wordt er geprikt tegen enge ziektes zoals kennelhoest, parvo, lepto en god weet wat. De  dierendokter prikt, het dier krijgt een koekje en de baas of bazin een prachtige stempel in het dierenpaspoort als bewijs van immuniteit voor het dier. En na achterlating van een fiks bedrag is iedereen weer blij. Tenminste zo hoort het, dan moet je dus niet het boekje "What vets don't tell you" van Catharine O'Driscoll gaan lezen.

O'Driscoll wist in de jaren '90 nogal wat ophef in de Engelstalige media te maken met haar boek "What vets don't tell you". De strekking van haar verhaal was duidelijk; 'We vaccineren teveel met alle negatieve gevolgen van dien'. Ondanks dat O'Driscoll geen wetenschappelijke achtergrond heeft wist ze kennelijk toch tegen de weerwil van de farmaceutische industrie de ogen te openen.

De American Association of Feline Practitioners, de Academy of Veterinary Internal Medicine, de American Animal Hospital Association, de American Veterinary Medical Association, Council on  Biologic and Therapeutic Agents, en tweeŽntwintig veterinaire opleidingsinstituten in Noord  Amerika hebben hun adviesprotocollen voor het vaccineren van katten en honden gewijzigd. In  juli 2000, tijdens zijn 137e jaarlijkse conventie, presenteerde AVMA Council on Biologic and Therapeutic Agents (COBTA) zijn gezamenlijke standpunten, waarin met name aandacht werd besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Als een jaarlijkse boostervaccinatie, zoals parvo/lepto met een gemodificeerd levend virusvaccin wordt verstrekt aan een eerder gevaccineerd volwassen dier, leidt dit niet tot aanvullende bescherming.
  • Bijsluiters en verpakkingen van vaccins en de beweringen van de fabrikanten moeten worden
    onderschreven worden met wetenschappelijke data.
  • Vaccins zijn NIET onschadelijk, onnodige bijverschijnselen en tegengestelde effecten kunnen  worden beperkt door onnodige vaccinatie te vermijden.
  • Gewone huisdieren hebben genoeg vergelijkbare reacties op blootstelling aan besmettelijke  ziekten en op vaccins om een standaard vaccinatieprotocol te kunnen adviseren.
  • Dierenartsen hebben een standaard protocol nodig voor het rapporteren van tegengestelde effecten van vaccinaties.

Klinkklare taal uit de wereld van de diergeneeskunde lijkt me. Toch kregen de meeste hondenbezitters ook na 2000 de jaarlijkse de vaccinatieherinnering kaartjes van de dierenarts in de bus. Weten dierenartsen dan niet dat vaccineren een bedenkelijke zaak is? Lezen ze hun eigen vakliteratuur niet?


Lees verder 
  Kattenvangacties in Oirschot en Middelbeers
  Garfield op de bres voor soortgenoten
  Bank geeft kat een creditcard

Gerelateerd

Gratis Gebitscontrole bij Dierenartsen AnimalCare

Drents dierenarts Hendriks genomineerd voor Dierenheld

Homeopathie houdt dierenartsen verdeeld

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed