Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Kattenvangacties in Oirschot en Middelbeers

 
Post datum: 1/4/2007    2575 keer bekeken   
Bron: Gemeente Oirschot 
 
Vanaf zondag 7 januari gaat de Dierenbescherming, op verzoek van de gemeente Oirschot, een kattenvangactie houden in uw buurt. De vangactie wordt gehouden omdat er nogal wat overlast is van groepen verwilderde katten. Deze katten worden nadat ze gevangen zijn gecastreerd (katers) of gesteriliseerd (poezen) en daarna teruggeplaatst.

Hierdoor stopt het vechten, de hinderlijke stank en de kattenconcerten, waardoor de overlast vermindert. Daarbij komt natuurlijk ook dat de katten zich niet meer kunnen voortplanten. Vreemde katten worden door de bestaande groep zwerfkatten buiten de groep gehouden. Hierdoor ontstaat een stabiele kolonie katten die gezonder is en zich rustiger gedraagt. Deze aanpak is al in meerdere gemeenten effectief gebleken, en het is een diervriendelijke methode.

We willen alle kattenbezitters aanraden om hun kat voorlopig ís avonds vanaf 19.00 uur binnen te houden. U kunt daarmee voorkomen dat uw kat wordt gevangen. Als blijkt dat er een tamme huiskat gevangen is, dan wordt deze meteen weer losgelaten. Alleen verwilderde katten worden gecastreerd / gesteriliseerd en teruggeplaatst.

Bent u toch uw kat kwijt, dan kunt u contact opnemen met het dierenasiel in Eindhoven, telefoon 040-2811358 of de stichting Amivedi, telefoon 040-2523188. Overigens kunt u ook al veel problemen voorkomen door ervoor te zorgen dat uw kat herkenbaar is door middel van een halsbandje met adreskokertje of identificatiechip.
Om de katten goed te kunnen vangen worden ze met voer in een vangkooi gelokt. Daarom vragen wij u om voorlopig de zwerfkatten niet te voeren en er extra op te letten dat de zwerfkatten ook niet bij uw afval of etensresten kunnen komen. Voert u de katten regelmatig? Dan kan uw informatie over de katten ons helpen. Meldt u zich dan alstublieft bij de Dierenbescherming, telefoon 040-2820207.

De vangkooien worden heel regelmatig door vrijwilligers nagekeken. De gevangen katten worden daarna zo snel mogelijk geopereerd door de dierenarts en weer losgelaten in de buurt. Als alle zwerfkatten gevangen en behandeld zijn krijgt u weer bericht van ons, zodat u weet dat u eventueel uw kat weer ís nachts buiten kunt laten.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Myriam Menke van de gemeente Oirschot, telefoon 0499-583333.
 
  Garfield op de bres voor soortgenoten
  Bank geeft kat een creditcard
  'Opvang katten net zo duur als die van kinderen'

Gerelateerd

Groot succes preventieve acties Dierenbescherming

Politie en dierenbescherming bevrijden kat

Chipactie Dierenbescherming groot succes

Britse particulieren houden leeuwen en tijgers

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed