Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Nieuwe aktie van de stichting Veterinair Steunfonds

 
Post datum: 12/27/2006    8457 keer bekeken   
Bron: Veterinair Steunfonds 
 
Ieder mens moet de mogelijkheid hebben om een huisdier te houden maar moet ook het dier de zorg kunnen bieden die het nodig heeft. Sinds mensenheugenis hebben mensen dieren aan hun zijde. Ze worden gehouden voor hun nut, voor het werk dat zij voor de mens doen, maar vooral zijn zij gezelschapsdier en geven zij de mens warmte en liefde. In veel omstandigheden is het dier zelfs de meest trouwe en betrouwbare vriend van de mens.

Dat het liefdevol houden van een dier de mens goed doet is wetenschappelijk aangetoond. Onderzoeken in onder andere Duitsland en AustraliŽ wijzen uit dat huisdiereigenaren veel minder vaak een huisarts bezoeken dan mensen die geen huisdier hebben.

Kinderen die opgroeien met huisdieren, vertellen dat het dier hen helpt met het beter kunnen omgaan met de mensen om hen heen, doordat zij hun gevoelens met het dier kunnen delen.

Dieren zijn in lichamelijk en geestelijk opzicht gezond voor de mens. Mensen moeten het recht hebben om huisdieren te houden. Daartegenover staat de verantwoordelijkheid van huiseigenaren om hun dieren de aandacht en de zorg te geven die nodig en noodzakelijk zijn. Het veterinair steunfonds wil meewerken aan verantwoord huisdierenbezit waarbij de belangen van het huisdier gewaarborgd zijn. Wanneer een huisdiereigenaar door omstandigheden niet in staat is om de medisch noodzakelijke zorg aan het dier te bieden, kan het veterinair steunfonds onder bepaalde voorwaarden steun verlenen.

Het Veterinair Steunfonds ondersteunt huisdiereneigenaren en hun huisdieren die door omstandigheden de medisch noodzakelijke zorg voor hun dier niet kunnen bekostigen. Het veterinair steunfonds verkrijgt haar inkomsten door sponsoring, donaties & giften. Mensen die het fonds financieel willen ondersteunen zijn van harte welkom.
 
  Kerstman trakteert alle dieren in het asiel
  Van alles te doen bij Natuurdiorama Holten
  Katten Helmersbuurt zijn spoorloos

Gerelateerd

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

Dierenasiel trekt nieuwe vacht aan

Afslanken voor huisdieren nieuwe hype

Nog geen nieuwe plaats dierenasiel Woerden

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed