Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Poezen mogen weer naar buiten in Wilhelminaoord

 
Post datum: 12/2/2006    2711 keer bekeken   
Bron: Dagblad v/h Noorden 
 
Wilhelminaoord - De inwoners van Wilhelminaoord hoeven hun katten niet meer binnen te houden. 'Kattenvanger' Lammert Koeling van de gemeente Westerveld heeft de afgelopen dagen nog zes wilde katten gevangen die vermoedelijk afkomstig zijn uit een extreem vervuilde woning aan de Naamen van Eemneslaan. De katten worden onderzocht op de aanwezigheid van ernstige kattenziekten als niesziekte en kattenaids. Voor onderzoek en observatie zijn ze voorlopig ondergebracht in het dierenasiel in Steenwijk.

"Ik denk niet dat er nu nog katten uit dat huis rondlopen in Wilhelminaoord", zegt Koeling. Bij de ontruiming van de woning, een paar weken geleden, werden al tientallen katten gevangen. De meeste van deze katten waren zo ernstig ziek dat ze een dodelijk spuitje kregen. Op de zolder van het huis lag ook een nest vol dode katjes. Bij de ontruiming van de woning ontsnapte een aantal katten, maar Koeling denkt dat deze nu zijn gevangen.

De vrouw die in het huis woonde woont nu elders in Wilhelminaoord. Zij staat onder verscherpt toezicht en mag geen huisdieren meer houden. In het voorjaar van dit jaar was haar woning ook al ontruimd. Ook toen werden in de woning dode katten aangetroffen.

 
  Katten overleven drie weken in caravan
  Winnaar ‘Superlintje’ schenkt € 7500,- aan kansloze honden en katten
  Brussel op bres voor honden en katten

Gerelateerd

Politie adviseert kat binnen te houden

Britse particulieren houden leeuwen en tijgers

Katten houden niet van filmhelden

Gemeente Beveren ondersteund inwoners met 'helpen' katten

Woning Wilhelminaoord

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed