Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Machinist schenkt 7.500 euro voor kansarme honden en katten

 
Post datum: 11/16/2006    3003 keer bekeken    
 
'Ik dacht, als ik het niet doe verzuipt het kalf en da's eeuwig zonde'. Dit zei treinmachinist Henk Mars in het voorjaar nadat hij zijn trein vol met passagiers had stilgezet om een kalf te redden. Het dier was in een sloot naast de spoorlijn terechtgekomen en dreigde te verdrinken. Voor deze heldendaad kreeg Henk van de Dierenbescherming op Werelddierendag het zogenaamde 'Superlintje'. Naast ruim 90 andere helden die een 'gewoon' lintje kregen, koos het publiek de machinist als de man die het Superlintje verdiende . Dit leverde hem 7.500 euro op, te besteden aan een goed dierendoel naar keuze. Henk Mars koos voor Dierentehuis Wilbertoord, een permanente opvang voor oude, zieke en kansarme honden en katten.

Henk Mars overhandigt op vrijdag 17 november om 14.00 uur een cheque aan Alice en Steven van Duyn, oprichters en beheerders van het dierentehuis. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. U vindt Dierentehuis Wilbertoord aan de Wethouder Lindersstraat 153, 5455 GK Wilbertoord, telefoon: 0485-479374.

Het Dierentehuis Wilbertoord werd opgericht in december 2001. De dieren die worden opgevangen zijn bijvoorbeeld afkomstig van asielen, waar ze vaak verwaarloosd en mishandeld terecht kwamen. Deze honden en katten zijn vaak zeer moeilijk of niet herplaatsbaar. In Dierentehuis Wilbertoord leven nu ruim 300 dieren in een waar honden- en poezenparadijs op aarde, zonder hokken of tralies. De dieren kunnen op continue zorg rekenen, omdat de beheerders letterlijk tussen de dieren leven.

Habikat In de nabije toekomst wil het dierentehuis een grotere opvang realiseren. Onderdeel van het plan is 'Habikat', dat een permanente opvang voor verwilderde katten moet worden. Verwilderde katten zijn meestal niet herplaatsbaar, maar vormen een toenemend probleem voor zichzelf, de omgeving waar ze leven en voor de asielen die ze niet kunnen herbergen.
 
  Transavia verkoopt ook kattensnoepjes
  Meer zwerfkatten bij bejaardenflats
  De winter is in het land...

Gerelateerd

Britse schenkt ruim 18.000 blikjes kattenvoer

Winnaar ‘Superlintje’ schenkt € 7500,- aan kansloze honden en katten

  

In onze shop
10 kg Hill??s Feline + Dreamies met kaas 60 g gratis!
Hill~s Science Plan Feline is een uitgebalanceerde, hoogwaardige voeding voor katten. Hill??s Premium kattenvoer bevat uitsluitend ingrediënten van de bes...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed