Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Meer zwerfkatten bij bejaardenflats

 
Post datum: 11/12/2006    Door: Lieke Jongbloed     1809 keer bekeken   
Bron: De Telegraaf 
 
GORINCHEM - Voerende bejaarden zijn mede oorzaak van de explosieve groei van het aantal zwerfkatten in ons land. Diverse dierenasielen merken dat steeds vaker grotere kolonies katten zich ophouden rond seniorenwoningen.

Alhoewel Cora Rikkelman van het dierenasiel in Gorinchem begrijpt dat mensen graag een schoteltje melk of een plakje ham aan de dieren geven, wordt het probleem van de zwerfkatten hierdoor wel groter, stelt ze. "Het is vaak de ellende dat pas wordt ingegrepen als het er al te veel zijn. Dat iemand eens een keer iets lekkers neerzet voor een poes is niet het drama.

Vaak is het voor de mensen ook iets gezelligs en sociaals. Maar al snel worden het steeds meer dieren. En dan wordt bijvoorbeeld door de gemeente veel te laat ingegrepen en moeten ineens twintig poezen of meer worden gevangen. Dat probleem speelt niet alleen hier, ik hoor ook andere asielen hierover", zegt Rikkelman. De gevangen katten worden vaak naar het dierenasiel gebracht maar zijn zeer moeilijk te plaatsen.

Soms probeert het asiel een klein groepje van de dieren, eenmaal gecastreerd of gesteriliseerd, weer terug te zetten in de buurt van de huizen waar ze zo worden verwend.
 
  De winter is in het land...
  Dierendetectives aan de slag in Haagse regio
  Vrouw heeft 170 katten in huis

Gerelateerd

Meld zwerfkatten tijdig bij het asiel

Nieuw verblijf zwerfkatten in Hof van Ede

Overlast zwerfkatten voorkomen

Sophia KattenBond haalt € 2500 op voor Amsterdamse zwerfkatten

Stichting Zwerfkatten blij verrast

  

In onze shop
2 kg Hill??s Feline Z/D Allergy & Skin Care
Hills Feline z/d - Food Sensitivities is ontwikkeld om katten met een voedingsintolerantie of een allergie tegen een stof in kattenvoer te behandelen. Een ...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed