Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Een digitale beestenbende

 
Post datum: 10/31/2006    2625 keer bekeken   
Bron: Next Generation Gamer 
 
De Sims is een spel dat kennelijk door de halve wereld gespeeld wordt, behalve door deze reviewer. Deze reviewer is wel een dierenvriend, dus ze waagt het toch maar De Sims 2: Huisdieren uit te proberen. Is een game als deze wel speelbaar op een console?
De Sims: Huisdieren is een compleet spel. Je krijgt de oorspronkelijke De Sims 2 game en de uitbreiding Huisdieren ziet erbij ingebakken. Het spel ziet en klinkt daarom als de voorganger, de echte verandering is nieuwe inhoud. De simfamilie bestaat nu niet alleen uit mensen, dierlijke huisgenoten zijn ook mogelijk. Je kunt je simfamilie uitbreiden met honden en katten. De huisdieren leiden hun eigen leventje, maar je moet er wel voor zorgen dat ze gelukkig worden.

Barbie’s minima droomhuis

Het leven van mijn Sim begint voordat ze al bestond. Met alle mogelijk zorg zet ik een betaalbaar huis voor haar in elkaar. Een muurtje hier, een raampje daar, een beetje licht, want ze zal geen vampier in spé zijn (en bovendien mogen er geen vleermuizen gehouden worden, de keuze is beperkt tot honden en katten). Muren bouwen is het eenvoudigste klusje. Ondanks de beperkte precisie van een controller ging het me beter af dan verwacht. Tijdens de bouw begonnen de muren wel vervelend te flikkeren. Vloeren leggen was ook eenvoudig. Maar het behang, oh god, het behang! De cursor sprong alle kanten op en tegen de tijd dat er een goedkoop papiertje op de muur zat had deze reviewer hoofdpijn.

Het huis moet natuurlijk ook ingericht worden. Eerst het bed. De meest logische keuze is een goedkoop bed dat ontworpen is door een kat (ja, een kat ja), vreemd ontwerp, wel erg comfortabel, daar zal mijn Sim blij mee zijn. De volgende aankoop is een toilet. Dan een douchecabine, wastafel, koelkast en zo voort. Omdat deze Sim een intelligente boekenwurm wordt komen er ook een boekenkast en computer in huis. Ik wil nog een TV voor haar aanschaffen, maar de enige optie is een peperdure HD televisie. Ah well, geen TV voor mijn sim voorlopig, daar wordt ze toch maar dom van. Ik plaats wel alvast voorzieningen voor de huisdieren: een kattenbak, voerbak en een krabpaal. En natuurlijk de openhaard, een openhaard mag nooit vergeten worden!

Absolute controle! Of eigenlijk ook niet…

Dan is het zo ver, de sim zelf moet ontworpen worden. Dat ontwerpen kan tot in de puntjes, je mag zelfs het beetje extra vet in het gezicht bepalen, yay. Het ontwerpen in de praktijk brengen is een heel ander verhaal. Na vele pogingen zelf een sim te ontwerpen kies is toch maar voor een willekeurig gegenereerde sim, de laadtijden en rebelse cursor waren ergerlijk. Het werd een slanke jonge dame met semi-lang zwart haar, een wijde groene broek, een leuk beige shirt en zonder schoeisel. Haar naam is Chris Newbie, zo heeft het spel haar genoemd, dus zo zal ze blijven heten. Ze is een weegschaal, net zoals ik en haar doel in het leven is zoveel mogelijk kennis vergaren, kennis maakt haar gelukkig. Ja mensen, over 50 simjaren is dit een oud mevrouwtje dat boeken naar onschuldige voorbijgangers gooit, omdat ze te dicht bij haar dierbare katten komen. Of misschien andersom. Ze smijt met katten, omdat mensen te dicht bij haar boeken komen. Ze zal op 73-jarige leeftijd omkomen door brand. De oorzaak? De openhaard en 34 houten boekenkasten gevuld met brandbare boeken. Haar 26 katten overleefden de tragedie wel en leefden nog lang en gelukkig.

Maar dat is nog heel ver weg, het leventje van mijn sim begint met twee katten en één boekenkast. De huisdieren in The Sims 2 kunnen de vreemdste kleuren en kleding krijgen en er zijn veel verschillende rassen vertegenwoordigd, maar ik kies voor twee eenvoudige kortharige katten. Kuro is een intelligente zwarte kat die overal schijt aan heeft en zijn eigen gang gaat. Witte Shiro heeft hooguit twee hersencellen en is een allemansvriendje.

Het ontwerpen van de katten was niet eenvoudig, want de cursor werkte voor geen meter mee. Met de analogestick is het bijna onmogelijk vlot te navigeren en de D-pad van de Cube controller is ook bijna onbruikbaar. Als een persoon die 110 RPGs heeft uitgespeeld moeite heeft met menu’s, dan heb je als spelontwerper iets helemaal verkeerd gedaan!

Lees verder 
  Stichting P.O.E.S. bestaat tien jaar
  Katten bevolken Stadshagen
  'Veilingsites treden niet hard genoeg op tegen dierenhandel'

Gerelateerd

Stewie is langste kat ter wereld

Kittens willen de wereld ontdekken

Nederlandse PloesiePoesie gaat de wereld over

Grootste krabpaal ter wereld onthuld

De leukste dieren van de wereld vanavond op TV

  

In onze shop
11 + 1 gratis! 12 x 85 g Hill's Feline portiezakjes
Hill~s Feline nu in voordelig 12-pack! Tere vleesstukjes in saus in een praktisch portiezakje. Behalve sappig vlees in een heerlijke saus krijgt uw kat met...
EUR 8.24
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed