Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

'Veilingsites treden niet hard genoeg op tegen dierenhandel'

 
Post datum: 10/24/2006    2549 keer bekeken   
Bron: WebWereld 
 
Nederlandse veilingsites worden steeds vaker gebruikt om levende dieren en producten van dieren aan te bieden. 'De sites zouden beter moeten optreden tegen deze handel.'

Dat stelt de Nederlandse afdeling van het IFAW na een onderzoek bij de twaalf grootste veilingsites. In navolging van een internationaal onderzoek dat twee maanden geleden uitkwam, onderzocht de dierenorganisatie Ebay Nederland, Marktplaats, Marktplaza, De Vondst, Ricardo, Speurders.nl, 2dehands, Dierenbeurs, Snuffelsnel.nl, Kapaza.nl, Speurmarkt.nl en Snuffelcorner.nl.

Acht van deze veilingsites vermelden in hun voorwaarden niet dat het verboden is om dieren of dierlijke producten aan te bieden, aldus het IFAW. "Alleen Ebay levert als enige site uitgebreide informatie over producten en dieren die wel of niet toegelaten zijn."

Het IFAW vindt het onacceptabel dat veilingsites zichzelf niet verantwoordelijk achten voor de inhoud van hun site. De organisatie vindt dat gebruikers de mogelijkheid zouden moeten hebben om een advertentie direct aan betreffende instanties door te geven als er (verboden) dieren op worden aangeboden.

In 2005 werd 68 procent van de verboden items aangeboden op Marktplaats. Het IFAW heeft drie verboden items aan Marktplaats per mail aangegeven. "We hebben geen enkele reactie van het Marktplaats-team ontvangen", aldus de dierenorganisatie. Andere sites reageerden meestal binnen twee dagen waarin ze lieten weten de advertentie te zullen verwijderen.

Na Marktplaats werd Speurders het meeste gebruikt om dieren of dierproducten te verhandelen (15 procent). De overige tien veilingsites vertegenwoordigden elk niet meer dan 4 procent van het items meer dat werd aangeboden.

 
  Dierenbescherming Utrecht Amersfoort start cursus kattengedrag
  Getuigen gezocht van vergiftigen honden/katten
  Katten in Leesten vergiftigd

Gerelateerd

Man voert levende katten aan pitbulls

Politie rolt illegale dierenhandel op

“Dierenasiel wordt gebruikt als goedkoop pension”

10 huiskatten treden op in het Circus

  

In onze shop
Animonda Carny Adult Voordeelpakket 12 x 200 g
Katten zijn vleeskenners en laten zich wat betreft de kwaliteit van vlees niet bedotten. Animonda Carny kattenvoer werd daarom uitsluitend uit zorgvuldig g...
EUR 8.49
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed