Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Geen dierenasiel aan Visodeweg

 
Post datum: 1/28/2005    Door: admin    3357 keer bekeken    
 
VLISSINGEN - Het nieuwe dierenasiel van de gemeente Vlissingen en Middelburg komt niet aan de Visodeweg nabij Ritthem. Die locatie stuitte op te veel (zeventig in totaal) bezwaren. Dat maakte ambtenaar M. Kaptein van de gemeente Vlissingen bekend. De gemeenten overleggen met de besturen van de asiels over een alternatieve locatie in de Vlissingse Buitenhaven.

In oktober vorig jaar concludeerde het college van Gedeputeerde Staten al dat de Visodeweg geen geschikte locatie is. De provincie stelde dat de gemeenten alternatieve plekken moesten onderzoeken en ze wees erop dat het dierenasiel in een gebied komt met een agrarische bestemming. Vlissingen wilde toen nog niet afzien van de plek.

Omwonenden tekenden echter ook protest aan tegen de plannen en het dorpscomité Ritthem liet weten dat de komst van het dierenasiel een vrijbrief kon betekenen voor meer, ongewenste, ontwikkelingen in het agrarisch gebied. Ook plaatste het een kanttekening bij de geluidsoverlast.

Het blijkt niet eenvoudig te zijn om een nieuwe locatie te vinden voor een gezamenlijk stadsgewestelijk dierenasiel. In oktober 2003 werd bekendgemaakt dat de dierenasiels van Middelburg en Vlissingen naar de Visodeweg zouden verhuizen. De nood voor een verhuizing was toen al hoog. Beide asiels vragen om veel onderhoud; de gebouwen en voorzieningen zijn niet meer van deze tijd.

Kaptein van de gemeente Vlissingen beseft dat de tijd voor een verhuizing dringt. „We zetten ook alles op alles om de verplaatsing snel rond te krijgen. Deze week hebben we een vervolgafspraak met de besturen van de asiels.“

De Visodeweg was niet haalbaar, beklemtoont ze. „De bezwaren waren te talrijk en het was dubbel lastig, omdat de bestemming op die plek gewijzigd moest worden.“

Vandaar dat alsnog besloten is om de Visodeweg te laten vallen. De voorbereidingen worden getroffen voor een alternatieve locatie. Het idee bestaat om naast de gebruikelijke opvang van zwerfhonden en -katten aan het asiel een pensionfunctie te koppelen.
 
  Mobieltje speurt huisdieren op
  Allergievrije kat geen gezondheidsbelang
  Hypo-allergene poes niet op voorhand verboden

Gerelateerd

Sluiting dreigt voor dierenasiel Amsterdam-Noord/Oostazaan

Prinses opent nieuwe productiefaciliteit van Intervet

Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Uitgedroogde poezen bij dierenasiel Winschoten

Populaire kattennamen, aparte namen nieuwe trend

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed