Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Pronken met exotische katten

 
Post datum: 9/22/2006    Door: JAN-DIRK VERHEY    4648 keer bekeken   
Bron: AD 
 
DORDRECHT - Na de prijsuitreiking vallen ze elkaar in de armen. Tot vreugdetranen komt het niet, maar fokster Marjan Kort en eigenaresse Tineke van de Zon lijken er toe in staat.

Hun nest, bestaande uit vijf Siamese Oosterse Kortharen, is zojuist op de kattenshow in de Dordtse Reeweghal gekozen als mooiste.

De Nederlandse Vereniging Voor Kattenfokkers hield gisteren een kattenbeurs. Liefhebbers uit Nederland, België en Duitsland hebben de meest exotisch uitziende exemplaren meegenomen om mee te laten dingen naar de diverse onderscheidingen.

Mehdi, Nalin, Nilay, Mahdi en Qui-Tan liggen met zijn vijven over elkaar heen te maffen. Ze hebben een gekleurd bandje om de nek, anders zijn ze niet uit elkaar te houden. Moeder Noah en vader Basil houden de boel vanuit hun eigen hok in de gaten. De familie is gefokt door Marjan en ondergebracht bij Tineke.

,,Het zijn lieve beesten. Met een eigen wil en karakter. Ze hebben veel aandacht nodig, anders worden ze vervelend,’’ legt Marjan uit. Sinds 1992 fokt ze Oosterse Kortharen. Elke maand is ze wel ergens op een show te vinden. Basil , groot internationaal kampioen, is haar pronkstuk. Maar de witte kater krijgt de komende jaren stevige concurrentie. En wel van zijn eigen zoon Qui-Tan.

In de Reeweghal is rond 14.00 uur Basil aan de beurt. De streng kijkende keurmeester Ria Konink neemt hem onder handen. Binnen een paar minuten heeft zij haar eindoordeel op papier staan en is Basil klaar voor vandaag. Twee van de kittens uit het nest hebben al een nieuwe eigenaar. Juliska Vogelezang neemt Mehdi (gele bandje) in huis, Nilan (rode bandje) krijgt een nieuw onderkomen bij Janine Sprong. ,,Ik kan niet wachten,’’ zegt Janini, terwijl ze haar nieuwe aanwinst vasthoudt.

Ze neemt Nilan omdat de Siamees die ze al thuis heeft, het niet zo kan vinden met de ’doodnormale’ huiskat.

Tineke bergt de gewonnen kattenbrokken- en speeltjes na de huldiging snel op.

Alleen Maru, een Oosterse Langhaar, krijgt ter vermaak alvast een (nep) muisje. En de vijf kittens? Die weten niet hoe snel ze weer tegen elkaar aan moeten kruipen in hok 347.
 
  Katten inspireren musicalsterren
  Huisdieren krijgen steeds meer menselijke kwalen
  Verkoop katten en honden onislamitisch

Gerelateerd

Katjes met spierziekte vallen voortdurend om

Oscar en Fleur vallen in de prijzen!

  

In onze shop
Kattenspeelgoed Cat Activity Turn Around
Het Cat Activity Turn Around intelligentiespeeltje voldoet aan de natuurlijke behoefte van uw kat aan lichamelijke inspanning evenals psychische uitdaging!...
EUR 4.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed