Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Mobieltje speurt huisdieren op

 
Post datum: 1/26/2005    Door: admin    2886 keer bekeken    
 
Jaarlijks raken talloze huisdieren, vooral honden en katten, zoek. Via oproepen in brievenbussen en in lokale supermarkten proberen eigenaren wanhopig hun dier te vinden.

Elektronica biedt uitkomst. Het Amerikaanse bedrijf PetsMobility Network ontwikkelde de PetsCell, een mobiele telefoon speciaal voor huisdieren, die aan de halsband van het dier wordt bevestigd. Op de PetsCell zit een ‘ bel eigenaar’ knop. Iemand die bijvoorbeeld een verdwaalde hond aantreft, drukt op deze knop en komt direct in contact met de eigenaar.

Andersom kan de eigenaar ook het dier bellen. De PetsCell neemt dan automatisch op zodat de eigenaar tegen het dier kan praten. Optioneel is de PetsCell ook verkrijgbaar met een gps - systeem en een camera. Met het gps-systeem kan de eigenaar zelf achterhalen waar het dier is. Met de camera kan hij kijken wat de situatie is, of het dier gewond is en of het medische hulp nodig heeft.

Dit systeem is ook interessant in andere toepassingen, bijvoorbeeld voor honden in reddingswerk, blindengeleidehonden en voor huisdieren van ouderen. De PetsCell werkt via bestaande mobieletelefoon - en satellietnetwerken. PetsMobility Network gaat de PetsCell wereldwijd op de markt brengen.
 
  Allergievrije kat geen gezondheidsbelang
  Hypo-allergene poes niet op voorhand verboden
  Tien euro korting op castratie kat

Gerelateerd

Dierenarts behandelt vooral ogen en oren


 Reakties op dit artikel: (2 reakties totaal)
Post datum: 4/25/2006 9:32:17 AM   Gepost door: priscilla
heeel mooi die kat wil ik ook hebben

Post datum: 4/25/2006 9:32:53 AM   Gepost door: priscilla
mooi diej kat wil ik mook hebbennn!!

  

In onze shop
8 kg Hill's Feline Adult Urinary & Sterilised Kip Kattenvoer
Vertrouw op een voer, dat ook dierenartsen hun katten voeren: het evenwichtige droogvoer Hill??s Science Plan Feline adult urinary & sterilised kip dro...
EUR 49.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed