Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Jager schiet elf tamme katten dood

 
Post datum: 8/18/2006    3908 keer bekeken   
Bron: Nu / Anp 
 
BLIJA - Een jager uit Holwerd heeft in een schuurtje in de Friese kustplaats Blija elf katten doodgeschoten. Eén kat wist te ontsnappen. De jager moet vrezen voor zijn jagersakte en kan volgens de jagersvereniging een fikse boete tegemoetzien. Het is enkel toegestaan verwilderde katten af te schieten in het jachtveld. Op deze manier katten afmaken valt volgens de jagersvereniging onder dierenmishandeling.

De jager schoot de katten dood op het terrein van een voormalige kuikenmester, die naar Harderwijk is verhuisd en zijn katten niet mee wilde nemen. Een buurvrouw nam de dagelijkse zorg voor de katten over. Zij is zeer geschokt door de dood van de dieren en denkt erover tegen de jager aangifte te doen.

Strafbaar feit

Volgens Jelko de Ruijter van de Dierenbescherming maakt de aangifte zeker kans.  "Er is gewoon sprake van een strafbaar feit, het is niet toegestaan huisdieren af te schieten."

De Jagersvereniging meldt in haar jaarverslag dat er per jaar 5000 verwilderde katten worden afgeschoten, maar volgens De Ruijter is dat aantal het topje van de ijsberg. "De jagers doen al jaren schimmig over het aantal katten dat ze afschieten, naar ons idee zijn het er veel meer en zitten er ook heel veel gewone huisdieren bij. Elke keer dat wij de Jagersvereniging daarop hebben aangesproken, kregen we nul op het rekest."

 
  Dierenbescherming: toename aantal afgedankte katten
  'Katten maken mensen gek'
  Katten houden niet van filmhelden

Gerelateerd

1700 verwilderde katten doodgeschoten

Katten doodgeschoten met buks

Dierenbeul schiet op poezen

Man schiet kat dood voor insluipen

'Kat doodgeschoten in Voorthuizen'


 Reakties op dit artikel: (1 reakties totaal)
Post datum: 8/19/2006 5:30:30 PM   Gepost door: Baukje v.d. Meulen
Hoop dat de Jager en de Kuikenboer een fikse boete plus taakstraffen staan te wachten. Kan ik ook aangifte doen???? Gaarne antwoord. Groetjes Baukje en het poezenelftal.

  

In onze shop
12 x 100 g Miamor Fijne Filets Natvoer + Miamor Droogvoer 300 g Tonijn of 300 g Kip gratis!
Miamor Fijne Filets is een bijzondere lekkere specialiteit: lekker filets worden met een topping uit hoogwaardige ingrediënte belegd. Miamor Fijne Filets ...
EUR 10.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed