Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Katten houden niet van filmhelden

 
Post datum: 8/15/2006    Door: Ab Zagt    3461 keer bekeken   
Bron: AD 
 
Katten, zoals Garfield die deze week aan zijn tweede filmavontuur begint, duiken vaak op in Hollywoodproducties. Opvallend is dat deze egocentrische huisdieren niet van helden houden.

Wie als kat de juiste geopende deur in Hollywood binnensluipt, kan soms rekenen op een glanzende, vaak kortstondige filmcarrière. Zo wil de overlevering dat Marlon Brando in zijn rol als The Godfather zelf de zwerfkat had opgepikt die bij het begin van de opnamen op het terrein van de filmstudio verzeild was geraakt en die door hem zo liefdevol wordt geaaid in de eerste scènes van het maffiadrama van Francis Ford Coppola.

Hetzelfde verhaal doet de ronde over de allereerste filmpoes in Hollywood, de grijskleurige Pepper, die ook na een zwerftocht op het juiste moment haar gezicht op een filmset liet zien en diverse keren in stomme films optrad met onder anderen Charlie Chaplin, Fatty Arbuckle en de Keystone Cops.

In de loop der jaren hebben katten in Amerikaanse films een duidelijke functie gekregen. Meestal zijn deze egocentrische wezens de metgezellen van schurkachtige, egoïstische types. Om helden bekommeren zij zich zelden. De Perzische kat die door de aartsvijand van James Bond, Blofeld, wordt gestreeld is daar het bekendste voorbeeld van. In Austin Powers, de 007-parodie van Mike Myers, komt een kale sfinx-kat voor, genaamd mr. Bigglesworth, de compagnon van de gestoorde Dr. Evil, die zijn moorddadige beslissingen laat afhangen van de gemoedsgesteldheid van zijn huisdier. ,,When mr, Bigglesworth gets angry, people die.’’

Heldenrollen zijn niet weggelegd voor filmkatten. Garfield, de aan lasagne verslaafde dikzak, is niet bepaald het type van een heroïsch personage. Een van zijn voorgangers, Fritz the Cat, was een hedonistische hippie die vooral in drugs en groepsseks was geïnteresseerd. Honden komen er beter vanaf. Series over mensenreddende viervoeters als Lassie en Rin Tin Tin zullen nooit aan katten zijn gewijd.

Lees verder 
  Poesje legt verkeer op Oostenrijkse autosnelweg stil
  In De Dierenstee is het onverminderd druk
  Verdronken katten in kussensloop gevonden

Gerelateerd

Wachten op tweede kans

Britse particulieren houden leeuwen en tijgers

Media duiken op Dikke Muis

Eigenaren houden hun hart vast voor ophokplicht

Dierenasiels houden veel poezen over

  

In onze shop
FURminator deShedding Tool voor katten + 12 x 85 g Iams Pouches Delight Land & Zee in Gelei grat
De FURminator deShedding Tool lost het hoofdprobleem van de meeste kattenbezitters op, overal haren op kleding of bank. Losse haren kunnen leiden tot vervi...
EUR 21.99
De foto bij dit artikel heeft meestal niets met het onderwerp te maken; het zijn foto's van onze eigen Ragdoll katten of Ragdolls die wij kennen.


Ragdoll Cattery de Poezenweide   -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed