Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Leuk speelgoed voor katten

Spelen met een kat om verveling te voorkomen Een kat heeft niet de fysieke bouw om een prooidier die hij in de natuur achterna zit in 1 klap te doden. Daarom zal een kat zijn prooi achterna blijven jagen, en hem uitputten, om daarna pas toe te slaan. Een kat moet in de natuur dus flink zijn best doen om aan eten te komen...

Als huisdier heeft een kat het heel wat makkelijker. Hij krijgt regelmatig eten en drinken, en hoeft daar weinig voor te doen. Het is dus belangrijk om een kat in huis te voorzien van allerlei prikkels om hem actief en gezond te houden en te zorgen dat de verveling niet toe slaat. Verveling zorgt voor stress bij katten.

Een kitten leert het jagen, rennen en klimmen al vroeg. Het is een belangrijk deel van zijn opvoeding en het volwassen worden. Met zijn broertjes en zusjes uit het nest worden spelletjes gespeeld waarbij ze oefenen voor later. Ze besluipen en bespringen elkaar, en leren de dingen die ze (als ze groot zijn) in de jacht kunnen gebruiken.

Spelen is ook de manier om energie kwijt te raken. Wanneer een kat nooit buiten komt moet de mens zorgen voor genoeg prikkels en uitdagingen door regelmatig met de kat te spelen.

Samen spelen met broertjes en zusjes en oefenen voor later Meestal vinden katten zelf gemaakt kattenspeelgoed het leukst. Een simpel propje papier waar de kat achteraan kan rennen is heel snel gemaakt en heel erg goedkoop. Een balletje gemaakt van zilverpapier (aluminiumfolie) ritselt ook nog heel leuk en zal er zeker voor zorgen dat de kat een flinke tijd bezig zal zijn.

De verveling kan echter toeslaan, en dan is het zaak om voor genoeg afleiding en variatie te zorgen, zodat je kat actief en speels blijft. Speeltjes een tijdje wegleggen en vervangen voor andere helpt daarbij. Hieronder volgen enkele leuke ideeen waarmee je je kat nieuwe speelmogelijkheden en variatie geeft.

Katten zijn dol op dozen. Zet een oude doos neer, en deze zal vlug door je kat in gebruik worden genomen. Hij zal hem gebruiken om te verstoppen en de prooi te kunnen bespringen.

Je kunt zelf balletjes van propjes papier maken, maar er zijn ook hele leuke balletjes en muisjes te koop die voorzien zijn van veren, geluidjes en/of kattenkruid die op allerlei manieren de jacht drift aanwakkert. Door de balletjes weg te gooien kan je kat er achteraan jagen. Er zijn ook balletjes te koop die zelf bewegen (dmv een batterij in de bal) of waar je kattensnoepjes in kan verstoppen. Het balletje met motor (en veer) is bij de Poezenweide poezen echter geen succes. Het motortje maakt veel lawaai, en roept meer een schrikreactie op...

Wat wel een succes is, zijn de speelhengels die te koop zijn, met daaraan vastgebonden fel gekleurde beestjes. Door met de hengel te zwaaien kan je een vliegend vogeltje nabootsen en jouw kat zal dit met veel plezier willen vangen. (En door de hengel blijven jouw handen veilig beschermt). Er zijn ook hengels te koop die werken met een motortje en afstandsbediening!

Balletjes, muizen en hengels
Knisperballen
Kattenspeeltje Wild Mouse met sound en LED
Cat Dancer Kattenspeelgoed
De vrolijkgekleurde speelballen uit knisperfolie zijn ideaal voor groot en klein om achterna te jagen, vangen en spelen. Het knisperen wekt de aandacht en nieuwsgierigheid van uw huiskamertijger. De uiterst lichte bal vliegt bijzonder ver door de lucht en uw huiskamertijger kan hem achterna rennen en zijn jachtinstinct uitleven. Door de oneffen oppervlakte kan de knisperbal ook door uw kat goed beetgepakt worden en tijdens het spel worden rondgegooid. Bewegingen bij het opkomen van de grond zijn onvoorspelbaar en zo blijft de jacht spannend. Knisperballen kattenspeeltjes in ??n oogopslag: Lichte ballen van kleurrijke knisperfolie Extreem licht voor een lange vlucht Lekker jagen, vangen en s

Wild muisje uit het huisje! Het bijzonder re?el werkende kattenspeeltje Wild Mouse wekt beslist de jacht- en speeldrang bij uw kat. Met een piepende microchip-stem en vuurrood lichtgevende ogen imiteert het speeltje namelijk bedrieglijk echt het gedrag van een wilde muis. Het kattenspeeltje Wild Mouse heeft kunstvacht-bekleding, dat aan de pootjes van uw kat aangenaam zacht voelt. Bovendien reageert het wilde muisje met geluid en LED op bewegingen - zo zorgt de muis voor veel afwisseling, wordt beslist weten nooit saai en het spelen met de muis is altijd weer een echt avontuur. Dankzij het natuurlijke, wilde uiterlijk en het piepen van de muis wordt elke brave kat een wilde muizenvanger! Na

Cat Dancer, de kattenhengel van een wat andere soort. Het innovatieve kattenspeelgoed uit de USA bestaat uit een dunne, ca. 90 cm lange draad met kartonrolletjes aan het eind. De Cat Dancer stimuleert de natuurlijke speeldrang van uw kat: loeren, achtervolgen en jagen. Eenvoudig principe met grote impact! Miljoenen kattenhuishoudens wereldwijd zijn al overtuigd van de Cat Dancer. Als u de Cat Dancer losjes tussen duim en wijsvinger houdt, zal de jaag-en-speel-drang van uw kat gewekt: het speeltje wordt meteen geassocieerd met een vogel, vlinder of rondrennende muis. Het interactieve speelgoed schept een onweerstaanbaar vermaak - zowel voor de kat als voor u. Opmerking: Neem de
EUR 1.79
EUR 2.49
EUR 3.49

Lekker verstoppen in een doos

Simpele muisjes zijn al heel leuk kattenspeelgoed

Er zijn veel verschillende speelballetjes te koop, maar zelf maken kan natuurlijk ook!Een speelhengel simuleert een vliegend vogeltje waar de kat graag achteraan gaat

Een ritseltunnel is meestal even wennen
Laat me slapen, dit speelgoed is van mij!

De round about draaimolen is vooral bij kittens favoriet

En ook de Hagen catit play-and-scratch wordt vaak gebruikt
Een ritseltunnel is ook een erg aantrekkelijk stuk speelgoed voor katten. Ze kunnen zich erin verstoppen, en door het geluid die de tunnel maakt wordt het jacht en speel instinct opgewekt. Kittens moeten meestal in het begin erg wennen aan de tunnel, maar zodra hun nieuwsgierigheid de overhand krijgt en er eenmaal aan gewend zijn zullen ze ook vliegensvlug door de tunnel heen kruipen en met veel plezier gebruiken.

Door hun scherpe neus zijn katten erg gevoelig voor kattenkruid. Het is dus niet verwonderlijk dat er veel speeltjes te koop zijn waarin dit kruid (catnip) verwerkt is. Op deze manier is het speelgoed gelijk onweerstaanbaar voor katten, en zal het nieuwe speelgoed meteen gebruikt worden.

Tegenwoordig komt er steeds meer high-tech kattenspeelgoed op de markt. Een populair speeltje bij kattenbezitters is de laserpointer. Door het lichtje over de grond te schijnen zal de kat er achter aan gaan jagen en het proberen te pakken. Kijk wel uit om niet direct in de ogen van de kat te schijnen, want dit kan problemen opleveren.

Tunnels en kattenkruid speeltjes
Cat Activity Fun Board
Het Trixie Cat Activity Fun Board is zorgvuldig door Helena Dbal? ontwikkeld en spreekt de natuurlijke behoefte van de kat naar lichamelijke activiteit evenals geestelijke uitdaging aan. Het bestaat uit vijf verschillende modules, die de kat ??n voor ??n voor een nieuwe uitdaging stelt. Zo schoolt het Fun Board de vaardigheid van uw kat in verschillende onderdelen en biedt hem een zinvolle bezigheid evenals een goede hoeveelheid speelplezier. De vrijf verschillende modulen geven u kat verschillende opgaven. Door de verscheidene speelmogelijkheden en moeilijkheidsgraden is het ook voor oudere dieren en voor katten, die wegens ziekte in hun bewegingsruimte beperkt zijn, geschikt. Kogelmodule:
EUR 4.49
EUR
EUR


Ander speelgoed dat op de Poezenweide goed gebruikt wordt is de 'round about kattendraaimolen'. Door de gaten in de molen kan de kat het balletje wat zich in de molen bevindt in beweging zetten, en daarna de bal weer najagen. Vooral bij onze kitens erg geliefd.

De 'Hagen catit play-and-scratch' is een variatie op de draaimolen, maar wat groter en steviger, en dus ook voor volwassen katten geschikt. In het midden bevindt zich ook een ronde kartonnen krabplank waar de nagels aan gescherpt kunnen worden. We hebben al enkele navullingen voor de krabplank moeten bestellen, zo vaak wordt deze gebruikt...

De 'kitty brain 2in1' is de nieuwste generatie, het zgn. intelligentie speelgoed, met weer dezelfde variatie maar dan van hout. Hierin zitten twee balletjes, en de balletjes zijn ook wat kleiner.
Je kan de 'kitty brain' ook omdraaien, dan zie je grote gaten waarin je snoepjes kan verbergen en grote houten ballen op kan leggen (zitten erbij), die de kat dan moet verplaatsen om bij de snoepjes te kunnen. Beide spelletjes zijn ook los van elkaar te krijgen.

Het nieuwste speeltje waar zowel onze kleintjes alsook onze volwassen katten niet genoeg van krijgen (ja, onze katten worden erg verwent) is de 'catit senses speelrail'. In de rail is een fel gekleurd balletje gestopt, die op bepaalde plekken met de pootjes aangetikt kan worden waarna het balletje door de rails vliegt en weer uitnodigt tot vangen. De rails is te verlengen door twee setjes aan elkaar te koppelen zodat er een racebaan (in de vorm van een 8) ontstaat en de krabmat en massage center van dezelfde fabrikant passen precies in de rondjes van de 8. Een echte aanrader!Andere leuke kattenspeeltjes
Round About kattendraaimolen
Hagen Catit Play-N-Scratch kattenspeelgoed
Catit Design Senses Speelrail
Hierdoor slaan alle kattenharten over. Door het aanraken van de bal met de poten, cirkelt deze eindeloos rond in de molen. De aan de bovenkant aangebrachte openingen zorgen ervoor, dat uw kat heel geboeid is en de bal achterna gaat jagen. Uw kat hengelt naar de bal door de openingen en probeert deze te vangen, maar de bal rolt onophoudelijk door in zijn rondje. Als alternatief kan de speelmuis aan het elastiek als grijpbare vervangbuit ingezet worden. Round About kattendraaimolen in een overzicht: Bezigheidsspeelgoed dat het jachtinstinct stimuleert door middel van een muis en een balletje Een licht balletje dat roteert doordat de kat er tegenaan slaat Een pluchen muis aan een elastiek Spee

Katten krabben graag aan oppervlaktes van voorwerpen zodat de nagels kort en scherp blijven. Om de schade aan meubels en tapijt te verminderen, kunt u uw kat dit speelgoed geven. Het heeft een krabmat en garandeert een groot krab-plezier! Breng uw kat in verrukking met deze nieuwe krabgelegenheid! Bovendien bevat het een bal om mee te spelen, een verend speelgoed dat de kat actief en fit houdt en natuurlijk het populaire kattenkruid. Diameter ca. 36 cm Hoogte ca. 4,5 cm, hoogte veer ca. 25 cm Hagen Catit Play-N-Scratch video:

Vanuit het perspectief van een kat gemaakt: nieuw speel- en pretproduct dat de zintuigen van de kat prikkelt. De zintuigen van een kat zijn buitengewoon. Ze kunnen geluiden horen, die ons hoorvermogen te boven gaan. Ze kunnen dingen zien, die voor ons niet te zien zijn. En met hun hoor-, smaak- en tastzin beleven ze onze wereld zoals wij alleen maar kunnen vermoeden. Gezichtsvermogen, gehoor en tastzin zijn de belangrijkste zintuigen bij de jacht. Catit Design Senses Speelrail voor katten doet een beroep op alle drie de zintuigen en is speciaal geconstrueerd om de kat te lokken en bezig te houden. Het speelgoed bevredigt het natuurlijke jachtinstinct van uw kat. Design met kijkgaten: dankzi
EUR 3.49
EUR 3.99
EUR 4.99

De Hagen catit play-n-scratch, vol met kittens

De kitty brain kattenspeelgoed

Het nieuwste speeltje, de catit senses speelrail

De senses speelrail vinden de kittens erg leuk
Toppers in onze kattenspeelgoed category
Voordeelset: Flashlight
Actie-parcours voor katten: de beide Flashlight speelrails en de carrousel vormen een afwisselingsrijke avontuurlijke speelplek, waar uw kat zich goed kan uitleven. Twee knipperende ballen een een traliebal stimuleren de speeldrang en nodigen uit er met de poot tegen te duwen, zodat de ballen wild in een cirkel of over de baan met bochten gaat rollen. De carrousel biedt bovendien een wit pluche bal, die aan een 20 cm lange metaalspiraal hangt en tot een duel uitdaagt. Een ideale set, om de behendigheid, de beweeglijkheid en de intelligentie van uw kat te bevorderen. Alle elementen van het speeltje zijn in de EU gemaakt. Ze zijn met een klik-systeem makkelijk te verbinden. Met 18 elementen e

3-er set
EUR 44.99
© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2017  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed