Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Goedkope krabpalen

Een maine coon heeft een extra grote krabpaal nodigEen krabpaal is onmisbaar in een kattenhuishouden! Een kat moet om haar nagels te kunnen scherpen en om haar geur achter te laten ergens kunnen krabben. Aan de voetzolen van een kat zitten geurklieren die tijdens het krabben geuren afscheiden. Daardoor zal ze, als ze op een bepaalde plek heeft bekrabt, meestal weer naar die plaats terug gaan om te krabben. Ze herkent de geur die op die plaats hangt en bakent hiermee haar territorium af.

Door aan een krabpaal te krabben kan een kat zich van loszittende delen van zijn nagels ontdoen. Door de nagels te scherpen aan een krabpaal houdt een kat zijn nagels scherp. De zijkanten die uitgroeien komen dan los te zitten en worden met de tanden verwijderd waardoor de nagel op lengte blijft met een scherpe punt.

In de natuur gebruiken katten meestal een boom hiervoor. Met een krabpaal in huis voorkomen katteneigenaars dat de dieren aan meubels, het behang of het tapijt gaan krabben.

Een krabpaal of krabplank is simpelweg een stuk speelgoed voor katten, dat uit een dikke paal of een plank bestaat die bekleed is met een stuk ruw tapijt of omwikkeld met een stuk touw. Tegenwoordig is het gebruikelijk (vnl. uit kostenbesparing) dat er in plaats van hout voor de sisal paal sterk karton wordt gebruikt.
Krabpaal La Digue I
Stabiel, compact en plaatsbesparend, de krabpaal La Digue I biedt uw huiskamertijger alles wat een krabpaal interessant maakt. De krabpaal heeft: een groot huis met openingen aan de voor- en bovenkant, om te spelen en te luieren. Helemaal bovenop een pluche uitkijkplatform met daarop een zacht bed van pluche met een hoge rand. Het bed zit met een elastische band om het platform heen en is gemakkelijk te verwijderen, het kussen is wasbaar tot 30?C. Een ideale ligplaats op hoge positie, perfect voor grote en kleine katten voor uitkijk en om lekker te luieren en te slapen. Aan de drie robuuste sisalstammen kan uw kat uitgebreid krabben en de nagels slijpen. Zo blijven uw meubels vrij van krass  

Zwart
EUR 32.99

Lekker hoog in de krabpaal
Een goede krabpaal moet groot genoeg zijn. Een kat moet op zijn achterste poten kunnen staan, en met zijn voorste poten net het topje van de paal bovenin kunnen aanraken als hij zich helemaal uitstrekt. Zo'n 60 cm (of groter) is ideaal.

Lekker luieren op de krabpaalEen goede krabpaal moet ook stevig staan. Hij mag niet omvallen als de kat er met een stevige sprong in of uit springt. Grote krabpalen die tot het plafond reiken komen meestal met een plafond spanner, waarmee je de paal tussen de vloer en plafond kan vast klemmen. Kleinere palen moeten een stevige bodemplaat hebben zodat ze niet omvallen.

Meestal is een krabpaal ook gelijk een klimpaal. Waar de kat heerlijk in kan spelen en klimmen om een slaap en rust plekje bovenin te kunnen bereiken. Zorg er in ieder geval voor dat dit slaapplekje groot genoeg is. Veel standaard krabpalen zijn (vwb. de slaapplaatsen) te klein voor de grotere kattenrassen zoals de Ragdoll en de Main Coon. 

Een krabpaal is op zich ook heel gemakkelijk om zelf te maken. Met wat dikke vloerbedekking, wat plankjes en een pot lijm kan je best een aardig resultaat bereiken. Op Google zijn genoeg ideeen en hulp te vinden. Ben je echter niet zo handig of wil je graag zonder veel moeite een mooie paal voor jouw lieveling, dan ontkom je er niet aan om er dus gewoon 1 te kopen.

Tegenwoordig is er bijzonder groot aanbod aan krabmeubelen voor de kat te krijgen. Van kleine simpele (beginners) paaltjes voor kittens tot komplete katten kastelen en luxe design krabmeubels die helemaal binnen het interieur en bij de rest van de meubelen passen, of die je zelf kan ontwerpen naar je eigen smaak en inzicht.

Er zijn krappalen waarvan de onderdelen los vervangbaar zijn. Makkelijk als na een aantal jaar de krappaal onder al het kattengeweld er niet meer heel florisant uitziet. Ook is het goed om er op te letten dat de krabpaal makkelijk schoon te houden is. Bij sommige krabpalen kunnen bepaalde onderdelen wasbaar zijn, en dat is wel heel gemakkelijk bij ongelukjes.

En dan heb je een mooie paal uitgezocht, staat hij pontificaal in je huiskamer en dan laten je katten hem links liggen en gebruiken hem niet.... :-(
Sommige krabpaal fabrikanten geven een gebruiksgarantie, waarbij je de paal terug kan geven als hij niet gebruikt wordt (binnen een bepaalde periode)... Maar een paar valeriaan druppels of wat kattenkruid op de paal zal er ook voor zorgen dat je kat hem gelijk wil gaan gebruiken.

Veel goedkope krabpalen die uit China komen zien er bij aankoop goed uit, maar kunnen al snel gaan slijten doordat de stof heel erg dun is, of omdat het sisal touw niet vastgeplakt zit aan de cilinder.

Een krabpaal met dikke stevige plucheEen kwalitatief goede krabpaal zal naast alle bovengenoemde kwaliteiten ook vaak bestaan uit hout (ipv. karton in de sisal palen wat je tegenwoordig vaak ziet), heel dik (600 grams) pluche/tapijt hebben dat bestand is tegen al het kattengeweld, en wellicht speciaal op maat gemaakt is voor jouw door een vakman. Maar dit alles zal de prijs flink opstuwen. Er zijn prachtige  krabpalen te koop die duizenden euro's kosten (en zelfs te leasen zijn!) maar dit zal voor de meeste mensen niet wenselijk zijn.

Je moet dus een afweging maken tussen kwaliteit en prijs. En dan zijn er hele mooie krabpalen te koop in hele mooie kwaliteit die absoluut niet duur zijn! Kijk maar eens rond op onze krabpaal pagina's!

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Zooplus, een grote betrouwbare online internet winkel uit Duitsland die prachtige krabpalen levert (boven 19 euro gratis bezorging en achteraf veilig betalen met acceptgiro) en nog eens heel, heel goedkoop is. Je zult deze krabpalen waarschijnlijk op Internet nergens anders goedkoper vinden (en anders horen we het graag)!
 

Poseren op de krabpaal

Toppers in de Krabpaal & krabmeubels category
Krabpaal H 102 x L 58 x B 40 cm Kattenpoot
Krabpaal Kattenpoot met bruin kattenpootjes-design biedt uw kat drie ligplekken, twee robuuste sisalstammen om te krabben en opwindende speelmogelijkheden! Een bijzonder highlight is het frutselgat in de pluche stam met daarin een pluche muis, die absoluut bevrijd moet worden. Een tweede speelmuis hangt aan het bovenste platform en daagt uw kat uit nog meer te spelen en te klimmen. Op dit zacht gestoffeerde platform kan uw kat lekker uitrusten en van het uitzicht genieten. In het behaaglijke kattenhol kan uw kat zich verstoppen, uitrusten en terugtrekken. Krabpaal Kattenpoot in ??n oogopslag: Speel- en krabpaal in pootdesign met drie ligplekken Rond hol en gestoffeerd platform: ideaal om te

Beige met Bruine poten
EUR 34.99
Krabpaal Natural Paradise XL Premium Edition
Extra veel stevigheid geven de zware, onbehandelde houten platen uit duurzame bosbouw deze krabpaal uit de premium editie. Hier kunt u er zeker van zijn, dat het gebruikte hout uit een milieuvriendelijk beheer van bossen stamt. De grote ligoppervlakten bieden ook grote en zware katten ruime terugtrekplekjes. Bovendien nodigt een rond hol met hoogwaardige houten lattenwanden uw kat uit om erin te slapen. Extra massieve sisalstammen met een doorsnee van 15 cm bieden uw kat genoeg kraboppervlak om de klauwen te scherpen. De zachte, doorgestikte ligoppervlakten evenals de twee knuffelbedden met hoge randen zijn met klittenband op de multiplex-platen bevestigd. Zo verschuiven ze ook niet bij wil

Donkerbruin
EUR 149.99
Krabpaal H 192 x L 61 x B 51 cm Maqueda
Katten moeten hun nagels slijpen kunnen. In de vrije natuur bieden bomen de ideale krabplaats. In huis moet u een goede krabplaats aanbieden. De verschillende ligmogelijkheden van de krabpaal Maqueda geven uw kat een heerlijk overzicht over zijn rijk. In het compleet met pluche overtrokken hol met twee etages kan hij slapen en spelen. Binnenin is een leuk speelgoed aan een gummiband. Bovenaan de krabpaal hangt nog een ander speelgoed. De palen zijn ingewikkeld met beige sisal. De ligvlaktes, ligkuil, bodemplaat en het hol zijn met langhaar-pluche overtrokken. De ligkuil heeft een extra stevige metalen frame. De krabpaal is 192 cm groot en heeft een bodemplaat van 40 mm. De Trixie krabpaal M

Beige
EUR 129.99
Krabpaal H 175 x L 67 x B 47 cm Natural Paradise XL
De stabiele krabpaal Natural Paradise XL compact biedt uw kat flexibel monteerbare en gevarieerde ligvlakken evenals een ruim hol als gezellige terugtrekplek. Afneembare en machinewasbare bekleding bieden uw kat zachte ligvlakken en nodigen hem uit gezellig te luieren. De ronde buitenwand van het hol is qua kleur passend bij het gepolsterde en doorgestikte kussen met zacht pluche bekleed. Door de natuurlijke en neutrale kleur van de krabpaal kan hij perfect in uw interieur integreren. De gebruikte echthout-platen stammen uit milieuvriendelijke bosbouw. De zware, onbehandelde multiplexplaten zorgen zo voor een duurzame bosbouw en zorgen voor absolute stabiliteit en stevigheid van de krabpaal

Compact - Donkerbruin
EUR 129.99

© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2017  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed