Vrouw verdrinkt acht jonge katjes

Post datum: 10/8/2010    Gepost door:    3318 keer bekeken    Bron: http://www.hln.be/hln/nl/959/Bizar/article/detail/1164520/2010/10/01/Vrouw-verdrinkt-acht-jonge-katjes-in-babybad.dhtml

In Groot-Brittannië mag een vrouw zich aan een celstraf verwachten, omdat ze acht katten in een babybad verdronken heeft. De vrouw had naar eigen zeggen geen geld meer om telefonisch om hulp voor de dieren te vragen.

Julie Carter verdronk de katjes één voor één gedurende ongeveer een week. De katten waren tussen één en drie jaar oud. Ze hield in haar huis elf katten en volgens getuigen stonk het er naar kattenurine. Ze besloot zich te ontdoen van acht van haar katten.

De vrouw moest voor de rechter verschijnen voor haar gruwelijke daad. "Op deze manier sterven gebeurt noch snel noch pijnloos. De katten moeten enorm afgezien hebben en ze zullen waarschijnlijk gepanikeerd hebben als ze in het water werden geduwd", klonk het.

Een inspecteur had Carter verteld dat ze enkele van haar katten zou moeten wegdoen. Ze woont samen met haar 7-jarig zoontje in het huis. Toen hij drie weken later terugkeerde merkte hij dat acht katten verdwenen waren. Carter vertelde dat ze de katten moest laten inslapen en gaf na aandringen toe dat ze het zelf gedaan had door de katten te verdrinken.