Open dagen dierenasiel op 2 en 3 oktober

Post datum: 10/1/2010    Gepost door:    5133 keer bekeken    Bron: http://www.hoorngids.nl/nw-7951-7-3283245/nieuws/open_dagen_dierenasiel_op_2_en_3_oktober.html

HOORN - Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober houdt het Dierentehuis Hoorn haar jaarlijkse Open Asieldagen. Tussen 13.00 en 16.00 uur zet het asiel zijn poorten open voor belangstellend publiek. U kunt dan een kijkje achter de schermen nemen en uitgebreid kennismaken met de aanwezige asielhonden en –katten. Ook kunt u informatie krijgen over de dagelijkse gang van zaken in het dierenasiel en het pension.

Op zaterdagmiddag is de asieldierenarts aanwezig van dierenkliniek De Zuiderdracht. Hij zal met name voorlichting geven over het belang van gebitsverzorging bij huisdieren, maar uiteraard kunt u ook met andere vragen bij hem terecht.

Op zondagmiddag is hondenschool en gedragscentrum De Bacchanten aanwezig, zij zullen demonstraties geven met een aantal cursisten en hebben een stand waar u informatie kunt krijgen en vragen kunt stellen.

Bovendien zijn er op beide middagen ook informatiestands aanwezig van de KNGF geleidehonden, Brooke Hospital, Wakker Dier en het Comité Anti-Stierenvechten. Zoals elk jaar worden er lekkere verse scharrelpoffertjes gebakken en zijn er diverse andere versnaperingen verkrijgbaar. Als het weer het toelaat, kunnen de kinderen zich uitleven op het springkussen.

Het dierentehuis hoopt dankzij deze open asieldagen net als in voorgaande jaren weer een flink aantal dieren aan een nieuwe baas te kunnen helpen. Overigens worden op de open dagen zelf geen dieren geplaatst; dit om impulsaankopen te voorkomen. Wel kan men een dier reserveren en het  later in de week ophalen.

Het Dierentehuis Hoorn is gevestigd aan de Schellinkhouterdijk 1 in Hoorn en is telefonisch te bereiken op nummer 0229-218197.