90% van de honden en katten zijn onverzekerd

Post datum: 7/16/2010    Gepost door:    1540 keer bekeken   

AMSTERDAM -  Honden en katten kunnen, net als mensen, ziek worden en ernstige of minder ernstige aandoeningen oplopen. Toch zijn huisdieren niet altijd zeker van goede zorg wegens de hoge kosten.

Nederlanders zijn verzekerd van uitstekende medische zorg maar voor honden en katten is dit vaak niet goed geregeld. Zo blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van huisdierenverzekeraar De Nationale. Daaruit blijkt dat negen van de tien (88%) honden en katten niet verzekerd is tegen ziektekosten. Ook blijkt dat maar liefst 86% van de ondervraagde honden- en kattenbezitters zijn hond of kat als onderdeel van het gezin beschouwd. Maar qua gezondheidszorg komt de hond of kat er dus bekaaid vanaf.

Kirsten Visser, Adviseur en Paraveterinair Schadebehandelaar bij De Nationale, zegt: “De diergeneeskunde heeft grote sprongen gemaakt in de afgelopen jaren. Dieren kunnen nu, net als mensen, tegenwoordig met een MRI-scan worden onderzocht op bijvoorbeeld tumoren. Het verontrust mij, dat mensen hun huisdier niet laten behandelen of onderzoeken vanwege de hoge kosten. Met een huisdierenverzekering is het wel betaalbaar en kunnen mensen hen wel die goede zorg geven."

Volgens Niels Neessen, Manager Marketing en Communicatie van De Nationale, maken honden- en katteneigenaren een financiële afweging wanneer hun hond of kat ziek wordt. “Natuurlijk willen zij het beste voor hun dier. Maar als blijkt dat de hond of kat een MRI-scan moet ondergaan – waarvan de kosten zo’n 800 euro zijn – gaat men twijfelen. Terwijl een hond of kat voor een relatief laag bedrag gewoon tegen vrijwel alle ziektekosten is te verzekeren. Daarmee kun je dergelijke plotselinge hoge uitgaven voorkomen.”