Chip je dier

Post datum: 6/3/2010    Gepost door:    1811 keer bekeken    Bron: http://www.nieuwsbladgeldermalsen.nl/page/Lokaal/Regionaal-Detail/Chip-je-dier.544093.news

METEREN - Jaarlijks wordt in de maand juni het chippen van huisdieren extra gepromoot door dierenartsen, de dierenbescherming en dierenasielen. Zo ook weer dit jaar. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijker met zijn baasje herenigd worden. Dit is vooral in vakantietijden, met meer kans op het zoekraken van dieren, belangrijk.

Alle dieren kunnen gechipt worden. Dit geldt vooral voor paarden, katten, honden en konijnen. Vanaf januari 2011 wordt het chippen voor alle honden in Nederland zelfs wettelijk verplicht. Nu is het chippen en registreren alleen verplicht voor paarden en voor honden en katten die met hun baasje de grens overgaan.

In de maand juni heeft dierenartspraktijk West-Betuwe een extra aantrekkelijk tarief voor het chippen en registreren van uw huisdier. De chip wordt met behulp van een injectienaald onder de huid van uw dier geplaatst. De chip zelf is zo groot als een rijstenkorrel. Van de geplaatste chip ondervindt het dier geen hinder. Het motto is: maak van uw huidier geen asielzoeker. Chip je dier.

Chippen kan o.a. bij dierenartsenpraktijk West-Betuwe, Rijksstraatweg 55, 4194 SK Meteren. Eigenaren van huisdieren kunnen bellen voor een afspraak op 0345-573211.