Kat zoekt boer of buitenlui

Post datum: 4/24/2010    Gepost door:    1805 keer bekeken    Bron: http://www.hardenberg.nu/index.php?n_id=141482&s_id=387&autostart=1

Hardenberg - De Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel is op zoek naar adressen waar ze 'geholpen' buitenkatten kunnen plaatsen. De Dierenbescherming krijgt regelmatig te maken met zwerfkatten die een leven buitenshuis gewend zijn, deze katten zijn geen mensen gewend en niet aaibaar.

Deze stoere buitenkatten komen in sommige gevallen in aanmerking voor het laten castreren/steriliseren om vervolgens weer teruggeplaatst te worden op de plek waar ze vandaan komen. Dankzij deze procedure blijft dat territorium vrij van nieuwe aanwas. Dit blijkt een goede methode om het probleem van toename van zwerfkatten aan te pakken en tegelijkertijd de betreffende zwerfkatten zelf toch hun buitenleven te gunnen. Deze schuwe/verwilderde katten kunnen soms niet terug naar hun oorspronkelijke plek omdat deze bijvoorbeeld onveilig is. Voor deze katten zoekt de Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel adressen waar ze welkom zijn. Bijvoorbeeld een boerderij, manege, tuinderij of woning in het buitengebied waar ze dienst kunnen doen als muizenvangers. Het zijn goede muizenvangers maar kunnen natuurlijk niet alleen van muizen leven en stellen ook een bakje brokjes op prijs en een beschutte plek.

Er worden alleen gezonde dieren geplaatst en ze zijn gesteriliseerd en gecastreerd. Bij voorkeur worden de katten per twee geplaatst, ze trekken graag met elkaar op en hebben dan ook veel steun aan elkaar. Wie deze katten een tweede kans willen geven of meer informatie over de voorwaarden waaronder deze dieren worden geplaatst wil ontvangen, kan contact opnemen met het Zwerfkattenproject van de Dierenbescherming afdeling Noord-Overijssel via 06-18020582.