Een rat die dol is op een kat

Post datum: 1/29/2009    Gepost door:    3585 keer bekeken    Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/2961146/__Rat_dol_op_kat__.html

Je zou denken dat hij bang is voor een van zijn grootste vijanden, maar deze rat zou het liefst de hele dag onder de buik van zijn maatje zitten. En in plaats van stevig uit te halen of zijn tanden eens goed in het witte knaagdiertje te zetten, laat de kat alles gemoedelijk toe. Pas aan het einde van het filmpje lijkt het beest een beetje genoeg te krijgen van de rat.  

Hoe het mogelijk is dat ratten zonder angst op sommige katten afkomen werd al eens onderzocht door Australische wetenschappers. Zo bleek dat de rattenneus stofjes kan opsnuiven die katten in de lucht verspreiden. Deze stofjes (feromonen) zijn voor elke kat anders en kun je zien als een soort ‘vingerafdruk’ in de lucht.  

Bij onbekende katten doken de ratten terug in hun hollen, terwijl ze bij de sullige huiskat, waarvan ze wisten dat ze er niets van hadden te duchten, gewoon tevoorschijn kwamen.