Overlevenden horrorpension wachten op nieuw baasje

Post datum: 5/16/2007    Gepost door:    2714 keer bekeken    Bron: http://www.ad.nl/rotterdam/waterweg/article1376149.ece

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Ze wachten met smart op een baasje, de overgebleven dieren die de kattenhel in Schiedam hebben overleefd. ,,Het zijn er nog drie,’’ zegt verzorgster Dita Hoekstra van het dierenasiel in Vlaardingen.
Het gaat om de 8-jarige Madam en de 10-jarige katers Schwarzky en Sprokkel.

De katten waren er heel slecht aan toe, toen zij in januari bij het kattenpension in Schiedam werden weggehaald. In een schuur aan de Polderweg werden tientallen dode poezen gevonden in een koelkast en in een vriezer. De nog levende dieren –ruim dertig– waren er miserabel aan toe. ,,We hebben toen een aantal poezen moeten laten inslapen.’’

Het heeft maanden geduurd voordat de dieren waren opgeknapt. ,,Ze waren heel erg gestrest, wilden niet meer eten van alle ellende,’’ herinnert Hoekstra zich . ,,Hoe heeft het zo ver kunnen komen?’’

Een deel van de katten uit het horrorpension is weer bij hun oude baasjes terechtgekomen. Een ander deel heeft een nieuwe eigenaar gevonden.

Madam, Schwarzky en Sprokkel verkopen zich minder goed, zegt Hoekstra. Zeker nu het dierenasiel in ’t Hof toch al bijna uit zijn voegen barst. ,,We hebben een behoorlijk overschot aan katten.’’ Dat komt onder meer door een aantal dieren die van een kattenvrouwtje komen. Die heeft –met de beste bedoelingen– te veel katten thuis gehad, weet Hoekstra.

Op de website heeft de stichting Dierentehuis Nieuwe Waterweg een noodkreet geplaatst. Daarmee hopen de vrijwilligers dat mensen die een kat in huis willen halen, deze bij het asiel komen ophalen.

Madam is een beetje chagrijnig in gezelschap van andere katten, maar eigenlijk een speelse kat ’met een leuk koppie’ beschrijft Hoekstra de kat.

De rode kater Schwarzky is tamelijk chagrijnig en Sprokkel is erg op zich gesteld. Maar het zijn heel vriendelijke katten.

,,Ik hoop dat we snel een goed tehuis voor ze vinden na alle ellende die ze hebben meegemaakt, zodat ze nog lekker van hun oude dag kunnen genieten.’’