46 katten in zwaar vervuilde woning

Post datum: 5/6/2007    Gepost door:    2421 keer bekeken    Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/63025641/46_katten_in_zwaar_vervuilde_woning.html

AMSTERDAM - De politie heeft woensdag in een zwaar vervuilde woning aan de Sumatrastraat in het oosten van Amsterdam maar liefst 46 levende katten aangetroffen. De katten, waaronder een groot aantal jonge kittens, waren ernstig verwaarloosd.

De dieren zijn door medewerkers van de dierenambulance ondergebracht in het asiel. Ook stuitten de agenten op drie overschotten van overleden kittens die door uitdroging om het leven waren gekomen.

De driekamerwoning was ernstig verontreinigd en tot het plafond volgestouwd met huisvuil, in totaal 168 kuub. Ook werden 13 motorfietsen aangetroffen in het huis, waarvan enkele gestolen bleken te zijn. In de tuin lagen ongeveer 240 fietsen en fietswrakken en zes bromfietsen.

Agenten en medewerkers van de GGD zijn enkele dagen bezig geweest het appartement te ontruimen, liet de Amsterdamse politie vrijdag weten. Door de ernstige vervuiling zakten medewerkers van de politie en de GGD door de vloer tijdens het leeghalen van de woning. Ook houden enkele katten zich waarschijnlijk nog schuil onder de vloer. De beesten zijn door de schrik van de ontruiming weggevlucht. Medewerkers van de dierenambulance proberen de beesten te vangen.

Het huis werd nog bewoond door een 53-jarige man. De geneeskundige dienst ging een kijkje nemen nadat al een tijd niets van de man was vernomend. Opmerkelijk genoeg had de politie geen klachten ontvangen van buren over de mogelijke overlast in de woning.

De man is gearresteerd omdat een aantal van de aangetroffen motoren van diefstal afkomstig is. Ook zal er een onderzoek plaatsvinden naar de geestelijke gesteldheid van de man. De afdeling Bouw- en Woningtoezicht van stadsdeel Zeeburg heeft de woning buiten gebruik gesteld.