Poes Pebbles genomineerd als dapperste dier van 2004

Post datum: 2/6/2005    Gepost door: admin   1974 keer bekeken   

Op donderdag 10 februari staat TROS TAFEL TWEE geheel in het teken van de finale van de verkiezing 'Huisdier van het Jaar'. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met de stichting 'Met dieren meer mens' en de dierenspeciaalzaken.

Om hieraan deel te nemen hebben mensen hun huisdieren kunnen opgeven voor de drie categorieŽn 'liefste', 'slimste' en 'dapperste' huisdier. Dieren die iets bijzonders voor hun omgeving hebben gedaan of een slimme truc hebben geleerd of gewoon onmisbaar voor hun baasje zijn. Uit honderden inzendingen zijn per categorie drie genomineerden geselecteerd. Van alle genomineerden en hun baasjes worden in deze uitzending korte films vertoond.

Genomineerd zijn in de categorieŽn:
Liefste: cavia 'Babbel' houdt veel van knuffelen, poes 'Jerno' biedt veel troost en Vlaamse reus 'Wolkje' ziet er vooral bijzonder lief uit.
Slimste: konijn 'Herbie' volgt zijn baasje in huis en komt als hij geroepen wordt, parkiet 'Sheila' kan praten, blaffen en fluiten, en poes 'Snoopie' vindt na verdwaling zijn huis weer terug.
Dapperste: hond 'Maxi' waarschuwt baasje op een brand, poes 'Pebbles' alarmeerde haar baasje hard en paniekerig dat haar vriendje kater Pino van het balkon is gevallen en hond 'Jonas' blafte keihard toen er geprobeerd werd in te breken.
In de uitzending is te zien hoe Martin Gaus de winnaar thuis verrast en hem/haar naast een aantal mooie prijzen de 'Met dieren meer mens'- Award overhandigt.