Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Verhalen over de Poes


Midas Dekkers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat de poes een speciale plaats bij hem inneemt. En het favoriete dier van de leukste bioloog van Nederland verdient extra aandacht: de krolse kater, de badpoes, de kroegtijger, de knijpkat, de slokop, de troetel, de jaguar en de huistiran zijn slechts enkele van de vele poezen waarmee de lezer kennismaakt.

De bekendste bioloog van Nederland schrijft zoals hij praat: duidelijk, direct, zonder blad voor de mond, cynisch, controversioneel en bij voorkeur heilige huisjes slopend. Meestal schrijft hij in de vorm van korte stukjes voor diverse bladen. Uit die vele stukjes is een aantal met en/of over katten bijeengebracht. Soms komt de kat maar heel even aan bod en soms gaat het uitsluitend over een of meer katten. Zoals over Midas' eigen de rode kater die een rode kat bleek te zijn, maar die toch maar onder zijn katernaam verder gaat. Of over de continue haarproductie of de eetgewoonten of de gedragsverschillen tussen kat en hond. Midas heeft de eigenzinnige kat hoog in zijn vaandel staan en dat laat hij in deze verzamelde stukjes goed merken. Vooral voor kattenliefhebbers is dit een plezierige verzameling die regelmatig tot grinniken of glimlachen aanleiding geeft. Hondenliefhebbers moeten dit maar niet lezen. Voor hen is er een vergelijkbare bundel over de hond: 'Poot'*.


Poes - Midas Dekkers
Bestel nu bij Bol voor maar 12,50

    Lees verder:
De Kattenbijbel
De leukste poezen en katten boeken
De beste boeken over het opvoeden van katten
Alles over de verzorging van katten
De Ragdoll, een unieke raskat

Ook interessant:
De Ragdoll kat in boeken
© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2019  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed