Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Hoe herken je een Ragdoll


Een Ragdoll wordt soms verward met een aantal andere kattenrassen die ook "points" en een lange vacht hebben. Hoewel deze rassen er op het eerste gezicht allemaal hetzelfde uitzien, zijn ze gemakkelijk uit elkaar te houden als je ze iets beter bekijkt.  Hier vergelijken we de Ragdoll met andere kattenrassen om het makkelijk voor je te maken om de verschillen te zien. Vergeet echter niet dat soms ook gewone (geen raskat) katten er uit kunnen zien als een Ragdoll, en dat niet alle raskatten er ook precies volgens hun oficiele standaard uitzien.

Colourpoint Perzen

Colourpoint Ragdolls en colourpoint Perzen hebben beide een lange vacht en dezelfde vacht patronen, maar verschillen tot op diverse punten van elkaar. Het uiterlijk van een Pers is meestal kort en rond, terwijl Ragdolls groot en gespierd zijn. Een pers heeft een ronde kop, platte neus, en ronde ogen. Ragdolls hebben een brede gespierde kop, en ovale ogen. Perzen heben een veel korte neus dan een Ragdoll. Perzen hebben een kort lichaam, terwijl Ragdolls een lang en gespierd lichaam hebben. Perzen hebben een langere en vollere vacht. Ragdolls hebben een langere staart dan Perzen.

Heilige Birmaan

Birmanen en mitted Ragdolls hebben vele overeenkomsten, maar als je meer precies kijkt dan kan je ze wel makkelijk uit elkaar houden. Ragdolls hebben een groter en meer gespierd lichaam dan Heilige Birmanen. Ragdolls hebben een bredere kop, en Birmanen hebben rondere ogen. Birmanen hebben meer uitgesproken profielen met hun romeinse neuzen, en Ragdolls hebben een langere staart. In tegenstelling tot een Birmaan, heeft een Ragdoll een witte kin en borst, een witte streep op hun buik, en op hun achterpoten dragen ze witte 'laarzen', terwijl Birmanen 'sokjes' hebben.

En alhoewel veel mensen het wel denken, Heilige Birmanen en Ragdolls zijn niet verwant met elkaar.


  Lees verder:
De geschiedenis van de Ragdoll
Het karakter van de Ragdoll
Het uiterlijk van een Ragdoll
De verzorging van een Ragdoll
Is een Ragdoll iets voor mij
Ragdoll mythes
De Dutch Royal Ragdoll Club
De leukste video filmpjes van Ragdoll katten
De Ragdoll kat in boeken

Ook interessant:
Katten spreken een eigen taal
Onze Ragdolls
Van muis tot Ragdoll
De HCM en PKD test dag
De Ragdoll, een unieke raskat


Hoe herken je een Ragdoll? Wat is het verschil tussen een colourpoint Pers en een Ragdoll, of het verschil tussen een heilige Birmaan en een Ragdoll?


© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2019  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed