Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

Een Ragdoll zonder stamboom is geen Ragdoll


Regelmatig zien wij advertenties waarin Ragdoll kittens aangeboden worden zonder stamboom. Wij willen graag iedereen er op wijzen dat een Ragdoll zonder stamboom geen echte Ragdoll is! Je kunt zonder stamboom nooit zien wie de ouders en overgroot ouder zijn, en daardoor kun je niet controleren of er in de lijnen van het kitten erfelijke ziektes kunnen voorkomen.

Maar belangrijker nog: Een stamboom kost maar 10 euro! Alleen, om een stamboom te kunnen aanvragen en de kittens als echte Ragdoll kittens te kunnen registreren moet je lid zijn van een stamboek vereniging. En je kunt alleen maar lid worden van een stamboek vereniging als je de regels van deze vereniging volgt. En 1 van de regels is dat zowel de moederpoes als de dekkater regelmatig getest worden op erfelijke ziektes zoals hcm wat bij de Ragdoll kan voorkomen.

Helaas leven we hier in Nederland met zijn poldermodel, dus zijn er hier meerdere stamboek verenigingen waar je lid van kan worden. Wordt je er bij de ene uitgegooid omdat je de regels niet volgt, dan kan je wel bij een andere terecht. En we zien zelfs dat catteries in Nederland daarna gewoon uitwijken naar het buitenland (Belgie bijvoorbeeld) en dat nederlandse catteries stambomen uit Belgie bij hun kittens leveren!

Voordat je een kitten aanschaft, verzeker je er van dat de desbetreffende cattery aangesloten is bij een nederlandse stamboom vereniging en een officieel nederlands stamboom met het kitten meegeeft.

    Lees verder:
Onze cattery
Contact informatie
Onze Ragdolls
Mooie, gezonde en lieve Ragdoll kittens beschikbaar
Onze kattenren
Van muis tot Ragdoll
Van Ragdoll peuter tot kleuter
De HCM en PKD test dag
Kittenpakketten en speciale cattery regelingen
Het eerste nestje van Donna
De laatste kitten lessen

Ook interessant:
De verzorging van een Ragdoll


 

© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2019  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed