Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

De leukste poezen en katten boeken


Er zijn vele boeken over katten verschenen - teveel om op te noemen. Op deze pagina hebben we de leukste boeken over poezen en katten voor je geselecteerd. Wil je iemand een kadootje geven, of wil je je gewoon zelf iets leuks geven?

Deze boeken over poezen en katten zijn allemaal gemakkelijk bij bol.com te bestellen, en meestal binnen 3 dagen in huis. Ze mogen niet in je boekenkast ontbreken!


De kat die... een bommetje maakte

De kat die... een bommetje maakte
Lilian Jackson Braun
Deel 28 in de detectiveserie De kat die... met journalist Jim Qwilleran (Quill) en zijn twee slimme Siamese katten Koko en Yum Yum in de hoofdrollen. Bestond in deel 26 het stadje Brrr in Moose County 200 jaar, in dit deel maakt het Amerikaanse stadje Pickax City in Moose County ( 'zeshonderd kilometer ten noorden van alles') waar Qwill woont, zich op voor de viering van zijn 150-jarig bestaan. Ook Quill heeft het er druk mee, maar al gauw wordt zijn aandacht afgeleid door de raadsels rond de verdwijning van het vermogende echtpaar Ledfield. Heeft neef en erfgenaam Harvey Ledfield er soms wat mee te maken? Kat Koko denkt van wel... En dan is er nog een dreigende orkaan die de festiviteiten dreigt te verstoren. Routineus geschreven, pretentieloos, luchtig detectiveverhaal dat rustig voortkabbelt en niet veel om het lijf heeft. Voor wie niet genoeg kan krijgen van Qwilleran en zijn katten. Pocketeditie, normale druk, volle bladspiegel.


De kat die 60 snorharen had

De kat die 60 snorharen had
Lilian Jackson Braun
De tijden veranderen in Pickax en dat levert veel stof op voor de Qwill Pen-column. Er wordt een nieuw ouderencentrum gebouwd, de repetities voor de theatervoorstelling Cats zijn begonnen en het vroegere landhuis van Nathan Ledfield wordt omgetoverd tot een museum. Ledfields kunstschatten zullen worden geveild en de opbrengst is bestemd voor kindreen in nood. De hele stad verkeert in staat van opwinding. Maar dan doet er zich een mysterieus sterfgeval voor ten gevolge van een bijensteek.


Wat is een kat?

Wat is een kat?
Midas Dekkers
Midas Dekkers, kattenliefhebber in hart en nieren, bioloog en gelauwerd kinderboekenschrijver, over zijn kinder-kunstboek: Een koe is een koe en een kip is een kip, maar de ene poes is lang de ander niet. Een poes is iemand. Zie je bij de meeste beesten wat het is - een mus of een makreel - bij een poes zie je wie: Minet of Zwartje, die leuke rooie of de kat van hiernaast. Daar kun je een portret van maken. Dat hebben veel schilders dan ook gedaan. Al zijn hun poezen allang dood, soms al duizenden jaren, toch zie je hoe lief die poezen waren of hoe mooi of hoe eng. Je ziet niet alleen de katten en de mensen van toen, maar vooral ook iets wat je eigenlijk niet kan zien: de liefde tussen die twee.


Lukas en de kat die van regen hield

Lukas en de kat die van regen hield
Henning Mankell
Lukas wordt zes en krijgt tot zijn onuitsprekelijke verrassing een katje voor zijn verjaardag. De kat is pikzwart, daarom noemt hij hem Nacht. Lukas is gelukkig tot het moment dat Nacht verdwijnt. Dan begint zijn nachtmerrie: alles ondernemen om zijn kat terug te vinden. Een miljoen uitloven. Zijn broer inschakelen. Weglopen. Niet naar school willen. Tot zijn vader vertelt dat deze kat wel heel apart moet zijn om in een regennacht te verdwijnen en vast veel gelukkiger is in dat Regenweerland. Goed en helder vormgegeven verhaal in begrijpelijke taal over verliezen en zoeken. Over dat geluk en verdriet vlak naast elkaar liggen, over het verwerven van het inzicht dat er vragen zijn waar geen antwoord op komt en over het absoluut trouw blijven aan je eigen inzichten. Dit alles maakt het tot een soort Bildungsroman. De filosofie achter dit verhaal, de uitwerking van de relaties tussen de personages (wat een warm gezin!) en de hele setting maken dit boek geschikt voor goede lezers vanaf ca. 8 jaar. Mooi omslag van een getekende Lukas en Nacht tegen een foto van de zon tussen wolken door.


Dagboek van een poes

Dagboek van een poes
Remco Campert
De eigen familiepoes van huize Campert staat centraal in dit dagboek. Haar foto staat op de omslag en haar belevenissen en gedachten vormen de inhoud van dit amusante boekje. Het gaat om een nog jonge, maar vroegwijze poes die kennis maakt met het gezinsleven, de dierenarts, de vakantie in Frankrijk, de buurtpoezen en de heersende kater van de tuinen. Veel van de belevenissen zullen kattenbezitters bekend voorkomen. Ze zijn boeiend beschreven in de bekende Campertstijl: weinig woorden, maar elk woord is van waarde. Dat past uitstekend bij het beschreven poezenbestaan.


Niet voor de poes

Niet voor de poes
J. Edgar
Tijdens het maken van dit boek werden geen katten verwond
De donkere kant van de kat: lang niet alle kattenbazen krijgen die te zien. In deze collectie bad cats komen alle slechte feline gewoonten voor het voetlicht. Kijk en huiver. En vraag je de volgende keer dat de drollen naast de bak liggen af: heeft mijn schattige bolletje wol werkelijk een ongelukje gehad?


De kat met de hoed komt terug

De kat met de hoed komt terug
Seuss
De Kat met de Hoed van Dr. Seuss is wereldwijd een van de bestverkochte kinderboeken en sinds vorig jaar kunnen ook Nederlandse kinderen weer genieten van de dwaze rijmelarijen en de geweldige illustraties van dit Amerikaanse fenomeen. De Kat met de Hoed komt terug is het tweede boek over de baldadige bezoeker van Saar en haar broertje.


De grote katten encyclopedie

De grote katten encyclopedie
J.J. Verhoef - Verhallen
Deze Grote kattenencyclopedie is samengesteld door kattendeskundige en Esther Verhoef-Verhallen en gellustreerd met prachtig fotomateriaal. Een uitgebreid algemeen deel biedt boeiende informatie over onder andere de kat door de eeuwen heen, verzorging en ziekten, voortplanting, vachtkleuren en genetica. Naast bekende oorspronkelijke en gevestigde rassen zoals Siamees, de Brits Korthaar en de Perzisch Langhaar worden ook mutatie- en combinatierassen beschreven, zoals de Ocicat, de Exotic en de Cornish Rex. In de rasbeschrijvingen wordt aandacht besteed aan herkomst, karakter, verzorging en beschrijvingen van uiterlijk en aftekening. Geen enkele kattenliefhebber kan om dit schitterende naslagwerk heen!


Katten voor Dummies

Katten voor Dummies
Gina Spadafori & P.D. Pion
Katten voor Dummies is de ultieme KATalogus met vakkundig advies over het kiezen en trainen van je kat, met onderwerpen als het begrijpen van kattengedrag en medische kwestiesen hoofdstukken die gaan over de optimale zorg voor de levens van je kat alle negen! "Katten voor Dummies is kattekruid voor de kattenliefhebber. Het biedt vakkundig advies over kattenzorg, gedragskwesties, producten, diensten en fascinerende feleine trivia, dit alles geserveerd met droge humor die even vermakelijk als leerzaam is.


Het grote kijkboek / Katten

Het grote kijkboek / Katten
S. Ledu & S. Frattini
Groot formaat uitgave over katten, waarin de lezer in zeven hoofdstukken van alles over deze huisdieren te weten komt. Aan de orde komt het kattenleven voor wat betreft de geboorte en het kitten zijn, het uiterlijk, het jachtgedrag en de rust, het begrijpen van de kat aan de hand van zijn mimiek, het territorium tot en met de kat wereldwijd en in de geschiedenis. De korte teksten met eigen kop staan temidden van vele, vooral paginagrote, kleurenfoto's. Het taalgebruik is eenvoudig, vrolijk van toon, en bevat ongemerkt erg veel informatie over de verzorging en het gedrag van katten. De kleurenfoto's zijn erg mooi en veelal vertederend, maar ook indrukwekkend. Niet alleen omdat ze vaak meer dan een hele pagina van het grote boek (formaat ca. 34 x 24 cm.) beslaan, maar omdat de lezer de actie erin goed voelt. Er is gebruik gemaakt van verschillende lettertypen en inktkleuren. De achtergrond van de tekst is zwart of wit. Een aantrekkelijk en informatief kijkboek voor dierenliefhebbers vanaf ca. 9 jaar    Lees verder:
De Kattenbijbel
De beste boeken over het opvoeden van katten
Alles over de verzorging van katten
De Ragdoll, een unieke raskat
Verhalen over de Poes

Ook interessant:
De Ragdoll kat in boeken
© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2019  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed