Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

De beste boeken over het opvoeden van katten


De bekende bioloog Midas Dekkers heeft ooit gezegd: 'Honden spreken Duits, maar katten spreken Frans'. Wat hij daarmee vooral duidelijk wilde maken, is dat katten een subtiele taal hebben. Niets gaat met grote gebaren en veel poeha. Alle gebaren zijn voorzichtig, beheerst en fijnzinnig. Een hond laat duidelijk zien hoe zijn pet staat, met veel gekwispel, geblaf en gespring. Maar om een kat te begrijpen, moet je je best doen.

Deze boeken over het begrijpen, opvoeden en het gedrag van poezen en katten zijn allemaal gemakkelijk bij bol.com te bestellen, en meestal binnen 3 dagen in huis. Ze mogen niet in je boekenkast ontbreken!

Uw kat trainen en opvoeden

Uw kat trainen en opvoeden
Fields-Babineau, M.
Leer uw kat: naar u toe komen, rollen, zitten en veel meer.
Wie denkt dat je alleen honden kunt africhten, heeft het mis. Dit boek laat zien hoe je je kat met een beetje geduld en enkele hulpmiddeltjes, waaronder de veelgebruikte clicker, een heleboel leuke kunstjes kunt aanleren. In slechts tien minuten per dag leer je met dit boek onder andere hoe je je kat naar je toe laat komen, op je schouder laat zitten, van stoel naar stoel laat springen of zelfs laat slalommen tussen je benen! En ook lastige trekjes van je kat, zoals krabben aan het meubilair of telkens weer over tafel lopen, kun je met deze unieke training verhelpen. Duidelijke stap-voor-stapinstructies en foto's vertellen je waar je op moet letten en hoe je precies te werk gaat.


Help, mijn kat doet 'het'
naast de bak!


Help, mijn kat doet 'het' naast de bak!
Nynke Endenburg
Omdat de kat zo'n gewild huisdier is, neemt ook de behoefte aan informatie toe. Steeds vaker rijzen er vragen over verzorging, voeding, gezondheid en gedrag. Over het gedrag van katten zijn relatief weinig boeken verschenen. Pas sinds het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw wordt er intensief onderzoek naar kattengedrag gedaan. Er komen dan ook regelmatig nieuwe feiten aan het licht waardoor bestaande boeken over dit onderwerp snel achterhaald raken.
Dit boek wil voorzien in de groeiende behoefte aan informatie over gedragsproblemen bij katten. Het eerste deel gaat in op het natuurlijke gedrag en de opvoeding van een kat. In het tweede deel komen specifieke gedragsproblemen aan bod en worden oplossingen aangereikt.


Wat denkt mijn kat ?

Wat denkt mijn kat ?
Gwen Bailey
Waarom geven katten 'kopjes'? Waarom raken katten verstrikt in bomen? Waarom gaan katten zitten op mensen die niet van katten houden? Zou u niet dolgraag willen weten wat uw kat denkt? Deze gids is geschreven door een bekende diergedragsdeskundige. De wetenswaardigheden over katten geven inzicht in hoe onze viervoeters denken. Al snel kunt u het gedrag van uw kat aan de hand van zijn lichaamstaal en signalen juist interpreteren en reageren op wat hij 'vertelt'.


Begrijp ik mijn kat ? Met DVD

Begrijp ik mijn kat ? + DVD
Nicky Gootjes & Ende, S. van den
'Waarom doet mijn kat dat?' vragen vele kattenbezitters zich regelmatig af wanneer zij het gedrag van hun kat bekijken. Aan de hand van veel foto's en in korte teksten verduidelijken de auteurs van dit boek vele aspecten van het kattengedrag. Mimiek, de lichaamshouding, de functies van de oren, de staart, de snorharen en andere lichaamsdelen, maar ook de stem en de uiterlijke kenmerken van agressie, angst, contact met mensen en andere dieren en het spelgedrag worden kort beschreven. De korte filmfragmenten op de meegeleverde dvd maken bepaalde aspecten van het kattengedrag veel duidelijker dan de teksten in het boek. Toch wel interessant wanneer men wat van zijn of haar kat wil begrijpen.


Medisch ABC voor de kat

Medisch ABC voor de kat
-
Dit medisch ABC voor de kat is een basishandboekje dat iedere kattenbezitter in huis zou moeten hebben. Natuurlijk gaat het meestal goed, maar ook voor katten zit een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje. In overzichtelijke hoofdstukken vindt u informatie over verzorging, gezondheid en het voorkomen van ziekten en ongelukken. Dit medisch ABC voor de kat is echter gn vervanging voor een bezoek aan de dierenarts. Het wil slechts een handreiking zijn, waarmee u de periode kunt overbruggen waarin nog geen professionele medische hulp beschikbaar is.


Wat uw kat van u vindt

Wat uw kat van u vindt
Halls, V & Vicky Halls
Het leven van Vicky Halls, ­schrijfster van Kattengeheimen en Wat uw kat u vertelt, staat in het teken van de studie van de relatie tussen mens en kat. In Wat uw kat van u vindt gaat zij op zoek naar de oorsprong van de emotionele band tussen katten en baasjes. Ze laat zien hoe we wonderbaarlijke resultaten kunnen bereiken door alleen maar de manier waarop we met onze katten omgaan een beetje te veranderen. Wat uw kat van u vindt staat boordevol fascinerende casestudys en tips over alle mogelijke aspecten van relaties die katten kunnen hebben, ook die met andere behaarde en gevederde huisgenoten.


Het gedrag en de lichaamstaal van uw kat leren begrijpen

Het gedrag en de lichaamstaal van uw kat leren begrijpen
Isabella Lauer
Gedragingen beter begrijpen - de klanktaal leren interpreteren - een goede verstandhouding ontwikkelen. Als katten konden praten ... zijn katten echt solitaire en eigenzinnige dieren? Het is voor de baasjes in ierder geval soms moeilijk om hun beweegredenen, tegenstrijdigheden en uitgeproken personnlijkheid te begrijpen. Maar juist die onvoorspelbaarheid maakt het zo boeiend om met katten samen te leven. Dit boek gaat dieper in op het gedrag van onze huisdieren en laat alllerlei soorten katten aan bod komen: eigenzinnige en besluiteloze karakters, echte muizenvangers en slome slapers, toegewijde vleiers en coole katers. Dankzij dit boek leert u: - de lichaaams-en klanktaal van uw kat te begrijpen - de verschillende soorten gedragingen en hun oorzaken te herkennen - gedragsproblemen te voorkomen.


Als mijn kat kon praten

Als mijn kat kon praten
Bruce Fogle
Een kat kan zich niet uitdrukken door middel van taal, maar hij kan wel met zijn gedrag overbrengen wat hij al dan niet wil of prettig vindt.
Dit speelse boek vertaalt op vaak humoristische wijze de gedragssignalen van uw kat in duidelijke bedoelingen. Met de gerenommeerde dokter Bruce Fogle als tolk en cursusleider komt elke kattenvriend snel tot beter begrip en inzicht!


Het karakter van katten

Het karakter van katten
Stephen Budiansky
Waarom plassen katten zo graag op magnetrons en luidsprekers? Waarom is opvoeding via straf bijna onmogelijk? Waarom spinnen katten? Waarom geven de vrouwtjes de mannetjes een tik op hun neus na het paren? De antwoorden op deze en vele andere vragen geeft Stephen Budiansky in zijn toegankelijke en onderhoudende 'Het karakter van katten'. Budiansky brengt de meest recente kennis over de herkomst, intelligente, emoties en het karakter van katten samen. Na het lezen van dit boek begrijpt iedere kattenliefhebber het waarom van het eigenzinnige karakter van Felis silvestris catus.


Compleet handboek katten

Compleet handboek katten
Uschi Birr
Aan de hand van begrijpelijke informatie over de psychologie en het gedrag leert u ze te geven wat ze echt nodig hebben. Zo komt u heel wat te weten over de kittentijd van een kat, de zelfstandigheid, het verouderingsproces, het territorium en de lichaamstaal. Uiteraard besteedt Uschi Birr ook heel wat aandacht aan de voeding en de verzorging van een kat. Bovendien geeft ze u een compleet overzicht van alle raskatten en krijgt u daarbij heel wat informatie over de herkomst, het karakter en het temperament.    Lees verder:
De Kattenbijbel
De leukste poezen en katten boeken
Alles over de verzorging van katten
De Ragdoll, een unieke raskat
Verhalen over de Poes

Ook interessant:
De Ragdoll kat in boeken


Gewijzigd op: 7/14/2008© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2019  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed