Home Cattery Ragdolls Katten   Foto albums   Link database Shop
 

De Ragdoll kat in boeken


Wie op zoek gaat naar meer informatie over de Ragdoll zal in de plaatselijke boekenwinkel vaak nul op het request krijgen. Boeken over onze geliefde kat zijn er vrijwel niet in het Nederlands. Naast het boek van de voorzitster van de Dutch Royal Ragdoll club 'De ragdoll, een unieke raskat' was er vroeger nog 1 ander boek in het nederlands te krijgen (De Ragdoll als gezelschapsdier) maar die is helaas uitverkocht en wordt niet meer bijgedrukt.

De enigste twee Ragdoll boeken in Nederland verschenen: 'De Ragdoll als gezelschapsdier' (uitverkocht) en 'De Ragdoll, een unieke raskat' (via bol.com nog te bestellen)


Op het internationale vlak (voor wie de engelse taal machtig is) is er meer te krijgen, maar wanneer je goed kijkt zijn de meeste ragdoll 'boeken' maar van een flut kwaliteit, met vaak zelfs maar enkele tientallen pagina's waar je dan de hoofdprijs voor betaald en maar summier de Ragdoll beschrijft.

Twee engelstalige boeken die wellicht nog een beetje kwaliteit hebben

Een boek waar menig Ragdoll fokker vaak naar op zoek is, is het boek 'the definitive guide to Ragdolls' wat in 1995 in Amerika uitgekomen is. De schrijvers van het boek wilden destijds behalve een uitgebreide gids over de Ragdoll ook een Ragdoll boek maken wat het waard was de Ragdoll titel te dragen. Het prachtige 128 pagina's tellende boek gaat uitgebreid in op de geschiedenis van de Ragdoll en bevat vele oude foto's en stamboek gegevens van Ann Baker, Denny en Laura Dayton, en de eerste Ragdolls die naar Europa werden gehaald. Aangezien het boek al jaren niet meer uitgegeven wordt, is deze toch heel soms nog op online veilingen te vinden. Een bedrag van 500 euro of meer is dan echter heel normaal....

'The definitive guide to Ragdolls', een prachtig boek wat al jaren niet meer te krijgen isEen nieuw uitgebreid (engels) boek "the friendly floppy Ragdoll cat" dat dit jaar in amerika is uitgekomen (gewoon via bol.com te krijgen) heeft wel een redelijk prijskaartje en is het wel waard om aan te schaffen. Het boek bevat meer dan 225 pagina's waarvoor de schrijfster duidelijk veel tijd heeft genomen om haar research te doen. Het boek bevat uitgebreide informatie over de Ragdoll geschiedenis en het ontstaan van het ras, tot bijvoorbeeld tips waar je op moet letten bij het aanschaf. Het boek is ook gevuld met werkelijk honderden kleuren foto's en zal een aanwinst in je boekenkast zijn.

 
'The friendly floppy Ragdoll cat' is een prachtig nieuw boek over de Ragdoll die het ook waard is om aan te schaffen!


    Lees verder:
De geschiedenis van de Ragdoll
Hoe herken je een Ragdoll
Het karakter van de Ragdoll
Het uiterlijk van een Ragdoll
De verzorging van een Ragdoll
Is een Ragdoll iets voor mij
Ragdoll mythes
De Dutch Royal Ragdoll Club
De leukste video filmpjes van Ragdoll katten

Ook interessant:
Katten spreken een eigen taal
Onze Ragdolls
Van muis tot Ragdoll
De HCM en PKD test dag
De Ragdoll, een unieke raskat


 

© Ragdoll Cattery de Poezenweide 2005-2019  -   Sitemap - Gebruiksvoorwaarden - Privacy Statement - Goedkope krabpalen - Katten speelgoed